nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Han ska leda Nya Tele2

Valet är gjort. Anders Nilsson från Comhem kommer att leda Nya Tele2.

  • Artikel annons 1

Allison Kirkby har lett Tele2 framgångsrikt sedan september 2015, men nu när bolaget ska ta nästa steg och än mer utmana Telia så blir det inte med henne som ledare.

– När jag började min ledande roll på Tele2 hade jag tre övergripande mål: att skapa avkastning genom disciplinerad kapitalallokering; att låta koncernen fokusera på de marknader där vi visste att vi kunde vinna; och att bli den ledande integrerade operatören i Östersjöområdet med ett starkt fokus på kunden, säger hon i ett uttalande.

– Med dagens offentliggörande har alla dessa mål uppnåtts och jag är otroligt stolt över Tele2-teamet och allt som vi har åstadkommit under de senaste fyra åren.

Allison Kirkby kommer att jobba kvar som vd för Tele2 under samgåendet, men det är Anders Nilsson som blir vd för Nya Tele2. Han har varit vd för Comhem sedan 2014, men han har också många års erfarenhet från Tele2:s storägare Kinnevikssfären, där han haft ledande roller inom MTG och operatören Millicom International Cellular. Samma Kinnevik som köpte in sig i Comhem i april/maj förra året.

– Jag känner mig ödmjuk inför ansvaret och oerhört exalterad över att få möjligheten att leda Nya Tele2 som koncernchef. Samgåendet är det bästa möjliga nästa steg för båda bolagen då det kommer att göra det möjligt för oss att möta morgondagens efterfrågan och släppa loss kraften för den bästa möjliga digitala livskvaliteten i Sverige, säger han i uttalandet.

Den nya styrelsen väntas ledas av Tele2s föreslagna styrelseordförande Georgi Ganev.

Om fusionen dock av någon anledning inte skulle bli genomförd så kommer Allison Kirkby att fortsätta leda Tele2.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.