nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Han ska leda Nya Tele2

Valet är gjort. Anders Nilsson från Comhem kommer att leda Nya Tele2.

  • Artikel annons 1

Allison Kirkby har lett Tele2 framgångsrikt sedan september 2015, men nu när bolaget ska ta nästa steg och än mer utmana Telia så blir det inte med henne som ledare.

– När jag började min ledande roll på Tele2 hade jag tre övergripande mål: att skapa avkastning genom disciplinerad kapitalallokering; att låta koncernen fokusera på de marknader där vi visste att vi kunde vinna; och att bli den ledande integrerade operatören i Östersjöområdet med ett starkt fokus på kunden, säger hon i ett uttalande.

– Med dagens offentliggörande har alla dessa mål uppnåtts och jag är otroligt stolt över Tele2-teamet och allt som vi har åstadkommit under de senaste fyra åren.

Allison Kirkby kommer att jobba kvar som vd för Tele2 under samgåendet, men det är Anders Nilsson som blir vd för Nya Tele2. Han har varit vd för Comhem sedan 2014, men han har också många års erfarenhet från Tele2:s storägare Kinnevikssfären, där han haft ledande roller inom MTG och operatören Millicom International Cellular. Samma Kinnevik som köpte in sig i Comhem i april/maj förra året.

– Jag känner mig ödmjuk inför ansvaret och oerhört exalterad över att få möjligheten att leda Nya Tele2 som koncernchef. Samgåendet är det bästa möjliga nästa steg för båda bolagen då det kommer att göra det möjligt för oss att möta morgondagens efterfrågan och släppa loss kraften för den bästa möjliga digitala livskvaliteten i Sverige, säger han i uttalandet.

Den nya styrelsen väntas ledas av Tele2s föreslagna styrelseordförande Georgi Ganev.

Om fusionen dock av någon anledning inte skulle bli genomförd så kommer Allison Kirkby att fortsätta leda Tele2.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.