nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Han ska leda Nya Tele2

Valet är gjort. Anders Nilsson från Comhem kommer att leda Nya Tele2.

  • Artikel annons 1

Allison Kirkby har lett Tele2 framgångsrikt sedan september 2015, men nu när bolaget ska ta nästa steg och än mer utmana Telia så blir det inte med henne som ledare.

– När jag började min ledande roll på Tele2 hade jag tre övergripande mål: att skapa avkastning genom disciplinerad kapitalallokering; att låta koncernen fokusera på de marknader där vi visste att vi kunde vinna; och att bli den ledande integrerade operatören i Östersjöområdet med ett starkt fokus på kunden, säger hon i ett uttalande.

– Med dagens offentliggörande har alla dessa mål uppnåtts och jag är otroligt stolt över Tele2-teamet och allt som vi har åstadkommit under de senaste fyra åren.

Allison Kirkby kommer att jobba kvar som vd för Tele2 under samgåendet, men det är Anders Nilsson som blir vd för Nya Tele2. Han har varit vd för Comhem sedan 2014, men han har också många års erfarenhet från Tele2:s storägare Kinnevikssfären, där han haft ledande roller inom MTG och operatören Millicom International Cellular. Samma Kinnevik som köpte in sig i Comhem i april/maj förra året.

– Jag känner mig ödmjuk inför ansvaret och oerhört exalterad över att få möjligheten att leda Nya Tele2 som koncernchef. Samgåendet är det bästa möjliga nästa steg för båda bolagen då det kommer att göra det möjligt för oss att möta morgondagens efterfrågan och släppa loss kraften för den bästa möjliga digitala livskvaliteten i Sverige, säger han i uttalandet.

Den nya styrelsen väntas ledas av Tele2s föreslagna styrelseordförande Georgi Ganev.

Om fusionen dock av någon anledning inte skulle bli genomförd så kommer Allison Kirkby att fortsätta leda Tele2.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.