nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Dags för större fiskevatten? FOTO: Ericsson

Hans Vestberg kan ta över Microsoft

Får vi tro ansedda nyhetssajten Bloomberg kan det bli svenskt i ledningen för Microsoft när Steve Ballmer lämnar vd-stolen.

  • Artikel annons 1

Spekulationerna kring vem som ska bli ny vd för Microsoft när Steve Ballmer drar sig tillbaka senare i år är så klart många. Hur långt rekryteringsprocessen kommit är oklart men enligt källor till Bloomberg ska ett av de intressanta namn som finns kvar på listan över möjliga kandidater vara Ericssons vd Hans Vestberg.

– Han är en person på väg uppåt. Han är ung, energisk och väldigt synlig – och han har fått in Ericsson på rätt väg, kommenterar Mark McKechnie, analytiker hos Evercore Partners, uppgifterna till Bloomberg.

Varken Ericsson eller Microsoft har velat kommentera om Vestberg faktiskt skulle finnas på önskelistan som också sägs innehålla namn som tidigare Nokia-vd:n Stephen Elop, och Satya Nadella, chef för Microsofts molntjänster.

En annan av de tänkbara toppkandidaterna till posten, Fords vd Alan Mulally, klargjorde nyligen att han inte tänkte lämna Ford för Microsoft.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.