nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här är Dialects nya ägare

Den 23 april sattes Dialect i konkurs. Nu, efter intensiv förhandling, står det klart att en ny ägare tar vid.
Detta i form av att franschisetagarna ska driva företaget vidare.

  • Artikel annons 1

Turerna kring Dialect har varit flera och delvis infekterad. Det hela resulterade i att butikskedjan sattes i konkurs den 23 april. Men efter detta har det febrilt jobbats på en lösning. Och under onsdagskvällen hittades den. En sammanslutning av Dialects franchisetagare tar öser och kommer driva kedjan vidare. Detta efter att man i två veckor arbetat med en lösning.
– Jag är oerhört glad över att vi tillsammans lyckats säkra Dialects framtid. Det har varit en kort och intensiv process med många inblandade, säger Fredrik Tenelius, regional försäljningschef.

Utöver franchisebutikerna kommer sex av de tidigare 14 helägda enheterna drivas vidare i franchiseregi.
– Det känns riktigt bra med en nystart för vår kedja Dialect. Den nya strukturen ger oss möjlighet att bli en attraktiv partner för nya medlemmar. Nu har alla enheter mandat att göra det som är absolut bäst för våra kunder säger Peter Willbo, franchisetagare på Dialect i Skövde.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.