nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här är Huaweis nya prestandamobil

Världens snabbaste, vikbara 5g mobil. Det är vad Huawei säger att deras nya modell Mate X är.
PÅ MWC19 i Barcelona visar den kinesiska tillverkaren upp sin flaggskeppsmodell.

  • Artikel annons 1

Samsung var först ut med att premiärvisa en vikbar smartphone, men Huawei säger att deras skapelse slår koreanernas. Nya Mate X kombinerar toppprestanda med möjligheten att få surfplatteliknande upplevelse.
Sett till rena siffror har mobilen ett 7-nanometers 5g-multimode chip, ett batteri på 4500 mAh samt stödjer snabbladdning på upp till 55 W. I ”normalläget” är skärmen på 6,6 tum, men tack vare att skärmen går att veckla kan man få upp till 8 tum.
– Huawei Mate Xs revolutionerande formfaktor uppnås genom vårt starka fokus på forskning och utveckling. Den representerar en resa in i det okända. Som en helt ny typ av smarta mobiler representerar Huawei Mate X en resa in i det outforskade. Huawei Mate X kombinerar 5G, vikbar skärm, AI och ett nytt användargränssnitt som syftar till att ge konsumenten en helt ny upplevelse. Huawei Mate X är den första nyckeln som öppnar dörren till det smarta livet med 5G, säger Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Skärmen, vars vikfunktion kallas ”Falcon-Wing” är av oled-typ och fullt utvikt ska mobilen endast vara 5,4 millimeter. Prestandan ska vara så att användaren kan göra flera saker samtidigt och dra fördelar av att använda två skärmar samtidigt – vilket ska ge en ”desktop-liknande” upplevelse. Kamerasystemet kommer från Lecia. Enligt Huawei kommer de numera vara de som håller i taktpinnen – och Mate som sätter ribban för framtida mobiler.
Det låter onekligen som att man inte sparat på krutet. Troligtvis vill Huawei få mer fokus på sina mobiler, än diskussionen om huruvida kinesiska säkerhetstjänsten kan avtvinga dem information.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.