nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här är Huaweis nya prestandamobil

Världens snabbaste, vikbara 5g mobil. Det är vad Huawei säger att deras nya modell Mate X är.
PÅ MWC19 i Barcelona visar den kinesiska tillverkaren upp sin flaggskeppsmodell.

  • Artikel annons 1

Samsung var först ut med att premiärvisa en vikbar smartphone, men Huawei säger att deras skapelse slår koreanernas. Nya Mate X kombinerar toppprestanda med möjligheten att få surfplatteliknande upplevelse.
Sett till rena siffror har mobilen ett 7-nanometers 5g-multimode chip, ett batteri på 4500 mAh samt stödjer snabbladdning på upp till 55 W. I ”normalläget” är skärmen på 6,6 tum, men tack vare att skärmen går att veckla kan man få upp till 8 tum.
– Huawei Mate Xs revolutionerande formfaktor uppnås genom vårt starka fokus på forskning och utveckling. Den representerar en resa in i det okända. Som en helt ny typ av smarta mobiler representerar Huawei Mate X en resa in i det outforskade. Huawei Mate X kombinerar 5G, vikbar skärm, AI och ett nytt användargränssnitt som syftar till att ge konsumenten en helt ny upplevelse. Huawei Mate X är den första nyckeln som öppnar dörren till det smarta livet med 5G, säger Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

Skärmen, vars vikfunktion kallas ”Falcon-Wing” är av oled-typ och fullt utvikt ska mobilen endast vara 5,4 millimeter. Prestandan ska vara så att användaren kan göra flera saker samtidigt och dra fördelar av att använda två skärmar samtidigt – vilket ska ge en ”desktop-liknande” upplevelse. Kamerasystemet kommer från Lecia. Enligt Huawei kommer de numera vara de som håller i taktpinnen – och Mate som sätter ribban för framtida mobiler.
Det låter onekligen som att man inte sparat på krutet. Troligtvis vill Huawei få mer fokus på sina mobiler, än diskussionen om huruvida kinesiska säkerhetstjänsten kan avtvinga dem information.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.