nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här är Tele2/Com Hems nya ledningsgrupp

I januari avslöjades det att Tele2 och Com Hem skulle gå samman genom en fusion. Nu presenterar man en del av de som ska leda det nya bolaget.

  • Artikel annons 1

Sammanslagningsarbetet av Tele2 och Com Hem har pågått sedan man i början av året offentliggjorde avsikten att fusionera de två. Integrationsplaneringen har rullat på och även om affären är föremål för godkännande av såväl EU-kommissionen som aktieägarna i de två bolagen, presenterar man nu en del av den nya ledningen.

Mikael Larsson kommer att kliva in som gruppekonomichef. Samuel Skott, som idag är vd på Tele2 Sverige, ska leda konsumentverksamheten som innefattar varumärkena Tele2, Comviq, Com Hem och Boxer. Karin Svensson får titeln ”chief people and change officer” – vilket troligtvis blir en form av hr-roll. Slutligen så kommer Stefan Backman, grupprådgivare, att ta del i ledningsgruppen. Övriga medlemmar, däribland ansvarig för affärsområdet B2B presenteras senare.

Samtliga medlemmar kommer att rapportera direkt till nya vd:n för Tele2-koncernen, Anders Nilsson. Och i samband med fusionen får nuvarande finanschef på Tele2, Lars Nordmark, samt hr-chefen Richard Peers lämna.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en betydande del av sin verksamhet med fokus på Sverige.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.