nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här är Tele2/Com Hems nya ledningsgrupp

I januari avslöjades det att Tele2 och Com Hem skulle gå samman genom en fusion. Nu presenterar man en del av de som ska leda det nya bolaget.

  • Artikel annons 1

Sammanslagningsarbetet av Tele2 och Com Hem har pågått sedan man i början av året offentliggjorde avsikten att fusionera de två. Integrationsplaneringen har rullat på och även om affären är föremål för godkännande av såväl EU-kommissionen som aktieägarna i de två bolagen, presenterar man nu en del av den nya ledningen.

Mikael Larsson kommer att kliva in som gruppekonomichef. Samuel Skott, som idag är vd på Tele2 Sverige, ska leda konsumentverksamheten som innefattar varumärkena Tele2, Comviq, Com Hem och Boxer. Karin Svensson får titeln ”chief people and change officer” – vilket troligtvis blir en form av hr-roll. Slutligen så kommer Stefan Backman, grupprådgivare, att ta del i ledningsgruppen. Övriga medlemmar, däribland ansvarig för affärsområdet B2B presenteras senare.

Samtliga medlemmar kommer att rapportera direkt till nya vd:n för Tele2-koncernen, Anders Nilsson. Och i samband med fusionen får nuvarande finanschef på Tele2, Lars Nordmark, samt hr-chefen Richard Peers lämna.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha en betydande del av sin verksamhet med fokus på Sverige.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.