nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här stupar chefredaktören på konferensen

Det tog exakt fem sekunder – sedan var Telekom idags chefredaktör avrättad i Counterstrike. Händelseförloppet var väntat, för Kalle Anrells baneman var ett tidigare proffs.

  • Artikel annons 1

Under Telekom idag Live avrättades en rad företagsrepresentanter – i varje fall i den digitala världen. Det var Soluno som utmanade konferensdeltagarna. De som kunde slå deras representant i en omgång av spelet Counter Strike fick ett fint pris. Spännande tyckte många och testade lyckan.

Problemet var dock att mannen de skulle möta, Max Höög, är ett tidigare proffs som har spelat i CS-laget Ninjas in Pyjamas.

Chefredaktör Anrell till vänster – till höger tidigare Ninjas in Pyjamas-medlemen och ex-proffset Max Höög.

Sex headshots senare har även undertecknad fått uppleva känslan av svidande förnedrande nederlag. Men hur står sig då telekombranschens representanter i spelet?

– Jag tycker nog att det märks att telekom är en teknikbransch, det kändes som att många faktiskt hade spelat en hel del dataspel, säger Max Höög.

Och vilka misstag gjorde vi branschfolk då?

– Jag skulle inte kalla det för misstag, det är finmotoriken som saknas. Hade ni fått sitta lite mer tror jag att utfallet blivit bättre.

Men vad krävs för att bli framgångsrik inom E-sporten?

– Precis som alla andra sporter så krävs det att man lägger ner tid på det. Sen måste man nog titta på andra och se hur de spelar. Och självklart fysisk aktivitet, kroppen måste hålla. Men framförallt måste man nöta för att bli bra.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

  • Annons 4

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.