nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här stupar chefredaktören på konferensen

Det tog exakt fem sekunder – sedan var Telekom idags chefredaktör avrättad i Counterstrike. Händelseförloppet var väntat, för Kalle Anrells baneman var ett tidigare proffs.

  • Artikel annons 1

Under Telekom idag Live avrättades en rad företagsrepresentanter – i varje fall i den digitala världen. Det var Soluno som utmanade konferensdeltagarna. De som kunde slå deras representant i en omgång av spelet Counter Strike fick ett fint pris. Spännande tyckte många och testade lyckan.

Problemet var dock att mannen de skulle möta, Max Höög, är ett tidigare proffs som har spelat i CS-laget Ninjas in Pyjamas.

Chefredaktör Anrell till vänster – till höger tidigare Ninjas in Pyjamas-medlemen och ex-proffset Max Höög.

Sex headshots senare har även undertecknad fått uppleva känslan av svidande förnedrande nederlag. Men hur står sig då telekombranschens representanter i spelet?

– Jag tycker nog att det märks att telekom är en teknikbransch, det kändes som att många faktiskt hade spelat en hel del dataspel, säger Max Höög.

Och vilka misstag gjorde vi branschfolk då?

– Jag skulle inte kalla det för misstag, det är finmotoriken som saknas. Hade ni fått sitta lite mer tror jag att utfallet blivit bättre.

Men vad krävs för att bli framgångsrik inom E-sporten?

– Precis som alla andra sporter så krävs det att man lägger ner tid på det. Sen måste man nog titta på andra och se hur de spelar. Och självklart fysisk aktivitet, kroppen måste hålla. Men framförallt måste man nöta för att bli bra.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.