nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här stupar chefredaktören på konferensen

Det tog exakt fem sekunder – sedan var Telekom idags chefredaktör avrättad i Counterstrike. Händelseförloppet var väntat, för Kalle Anrells baneman var ett tidigare proffs.

  • Artikel annons 1

Under Telekom idag Live avrättades en rad företagsrepresentanter – i varje fall i den digitala världen. Det var Soluno som utmanade konferensdeltagarna. De som kunde slå deras representant i en omgång av spelet Counter Strike fick ett fint pris. Spännande tyckte många och testade lyckan.

Problemet var dock att mannen de skulle möta, Max Höög, är ett tidigare proffs som har spelat i CS-laget Ninjas in Pyjamas.

Chefredaktör Anrell till vänster – till höger tidigare Ninjas in Pyjamas-medlemen och ex-proffset Max Höög.

Sex headshots senare har även undertecknad fått uppleva känslan av svidande förnedrande nederlag. Men hur står sig då telekombranschens representanter i spelet?

– Jag tycker nog att det märks att telekom är en teknikbransch, det kändes som att många faktiskt hade spelat en hel del dataspel, säger Max Höög.

Och vilka misstag gjorde vi branschfolk då?

– Jag skulle inte kalla det för misstag, det är finmotoriken som saknas. Hade ni fått sitta lite mer tror jag att utfallet blivit bättre.

Men vad krävs för att bli framgångsrik inom E-sporten?

– Precis som alla andra sporter så krävs det att man lägger ner tid på det. Sen måste man nog titta på andra och se hur de spelar. Och självklart fysisk aktivitet, kroppen måste hålla. Men framförallt måste man nöta för att bli bra.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.