nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Här önskar företag mer it

Digitaliseringen av landets företag pågår för fullt och enligt en ny undersökning finns det tydliga önskemål vart någonstans i organisationen det krävs mer investeringar.

  • Artikel annons 1

Av 500 beslutsfattare inom företag i den privata sektorn önskar sig nära hälften it-investeringar inom marknadsföring nästa år. På andra plats på önskelistan kommer it-investeringar i säljstöd eller affärssystem och på tredje plats önskas system för ordermottagning och fakturering.

– Att marknadsföring och säljstöd ligger högt på listan är inte konstigt. Där finns enorm potential att effektivisera arbetet med hjälp av it. Även inom ordermottagning och fakturering finns stora effektiviseringar att göra med hjälp av till exempel automation, säger Joakim Harging, säljdirektör på TDC Sverige i en kommentar.

Fem i topp-listan för it-investeringar 2017:

1.Marknadsföring

2.Säljstöd

3.System för ordermottagning/fakturering

4.Kunskapshantering

5.Kund-/brukardialoger

Undersökningen gjordes under september-oktober i år och sammanlagt 500 beslutsfattare på privata företag med mer än 50 anställda har intervjuats.

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4