nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

HCL förvärvar ETL

Affären betyder att HCL Technologies får tillgång till en automatiserad plattform för datahantering.

  • Artikel annons 1

Plattformen från brittiska ETL Factory Limited DBA är ett stöd för företagskunder att snabbare kunna genomföra storskaliga projekt runt migrering och integration av data. Datawave-plattformen kan även utökas till andra plattformar, inklusive big data.

I ett pressmeddelande hänvisar Anand Birje, vice vd på it-konsultföretaget HCL Technologies, till en egen marknadsundersökning där över fyra av fem företagare uppgav att de var överraskade av den stora volym och mångfald data som krävs för digital transformation.

Förvärvet ska även innebära synergieffekter mellan Datawaves kundcentrerade integrationsplattform för verksamhetsdata och HCLs tekniska kompetens.

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.