nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Hélène Barnekow tillträder som ny vd för Microsoft Sverige FOTO: Microsoft

Hélène Barnekow tar över på Microsoft

Tidigare i år tackade Telias Sverigechef Hélène Barnekow för sig.
Nu meddelar hon att ny destination är Microsoft Sverige, och den 17 december tillträder hon rollen som vd.

  • Artikel annons 1

Det var i april i år som Hélène Barnekow, utan att ange skäl, sa upp sig från Telia Company. Avhoppet kommenterades inte heller i det pressmeddelande som företaget skickade, utan koncernchefen Johan Dennerlind sa endast, ”Jag önskar henne allt gott i framtiden”.

Telekom idag har vid flertalet gånger försökt att få avhoppet kommenterat av Telia, Johan Dennerlind samt Hélène Barnekow – men ingen av parterna har velat uttala sig.

Nu står det dock klart att Barnekow hamnar på vd-stolen hos Microsoft Sverige. En position som hon tillträder veckan innan jul.

– Hélène har en stor passion för och en gedigen erfarenhet av digital transformation, samt en unik förmåga att skapa starka team som kan ta verksamheten och våra kunder och partners framgångar till nya höjder, säger Vahé Torossian, chef för Microsoft Western Europe.

Hélène har lång erfarenhet av branschen. Efter en internationell karriär på bland annat Sony Ericsson och EMC började hon i april 2014 sitt arbete som chef för Group Commercial på Telia Company. I juni 2015 utnämndes hon till Executive Vice President och vd för Telia Sverige – som hon avslutade i april.

Tidigare vd på Microsoft Sverige, Joacim Damgard, gick nyligen över till en ny roll inom Microsoft som sälj- och marknadsansvarig för Central- och Östeuropa.

Telekom idag har efterfrågat Hélène Barnekow, men hon avböjer intervju i dagsläget.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4