nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: SKL

Hon blir regeringens digitaliseringschef

En ny specialpost för att Sverige inte ska tappa konkurrenskraft. Nu har regeringen för första gången försetts med en digitaliseringschef.

  • Artikel annons 1

Åsa Zetterberg blir digitaliseringsminister Peter Erikssons högra hand och kommer att arbeta i en nyinstiftad roll på näringsdepartementet.

– Hon kommer att stödja mig i mitt arbete med att samordna insatser brett inom olika politikområden och av många aktörer för att klara konkurrenskraften, jobben, hållbarheten, välfärden och livskvaliteten, säger Peter Eriksson.

Var med i digitaliseringskommisionen

Zetterberg som närmast kommer från jobbet som sektionschef på SKL:s avdelning för digitalisering har även suttit med i regeringens digitaliseringsråd och kommission.

– Jag är glad över att få arbete med att nå Sveriges övergripande målsättning om att bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter, säger hon.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.