nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Martin Kiessling

Hon byter Telekom mot Blocket

Pernilla Nissler, Tele2:s ansvariga för företag, lämnar telekomvärlden.
Detta då hon byter bransch och går in som ny vd på Schibstedägda Blocket.

  • Artikel annons 1

Från multimiljardaffärer och telekom, till ”smådealar” och begagnade prylar. Pernilla Nissler hoppar skepp och byter Tele2 mot Blocket. Nissler har ansvarat för företagsaffären hos operatören och varit en del av ledningsgruppen – nu blir hon vd på Blocket.

– Vi har sökt efter en vd med förmågan att se hur Blocket kan uppnå full potential och som har siktet inställt på tillväxt, säger Anders Skoe, som hållit stolen under rekryteringen.

Enligt Skoe har man vittjat marknaden rejält och Nissler var den av 300 kandidater som föll Blocket på läppen.

– Pernilla är en mycket meriterad ledare med stor erfarenhet av förändringsledning och affärsutveckling – jag är övertygad om att hon kommer kunna vidareutveckla Sveriges största marknadsplats och leda Blocket till nya framgångar, säger han.

Under sin tid på Tele2 har Pernilla bidragit till Tele2s utveckling på företagsmarknaden generellt och spelat en nyckelroll i förvärvet och integrationen av TDC in i Tele2. Nu blir det fokus på mindre affärer.

– Blocket är ett oerhört ambitiöst bolag som tagit sig an uppdraget att vara en positiv kraft i samhället. Under 20 års tid har man skapat innovativa lösningar för en trygg och effektiv begagnathandel i Sverige. Med min bakgrund bidrar jag med ett starkt kund- och resultatfokus samt ett värderingsstyrt ledarskap, säger Pernilla Nissler.

 

 

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.