nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Hon ska leda Telekområdgivarna

Organisationen Telekområdgivarna får ny ordförande.
Ann-Sofie Fahlgren från Post- och telestyrelsen (PTS) blir den som nu tar över klubban.
– Det finns mycket gott att bygga vidare på, säger hon till Telekom idag.

  • Artikel annons 1

Telekområdgivarna är ett viktigt stöd och rådgivande instans till konsumenter. De ger opartisk och kostnadsfri hjälp när det handlar om abonnemang för tv, telefoni och bredband. Och framöver är det Ann-Sofie Fahlgren, enhetschef konsumenträttigheter på PTS, som kommer leda organisationen.

– Telekområdgivarna är en väldigt viktig funktion i branschen för att de hjälper privatpersoner på ett sätt som vi myndigheter inte har mandat att göra. De arbetar för att skapa en sund marknad och jag känner en trygghet i att det är en välskött och effektiv verksamhet med kunniga, engagerade och drivna medarbetare som gör skillnad för konsumenterna, säger hon.

En av huvuduppgifterna för organisationen är att få konsumenter att tillvarata sina rättigheter. Och målbilden man har är att skapa den bästa av konsumentmarknader genom aktivt samarbete mellan myndigheter och operatörer.

– I Sverige har vi en fungerande marknad med brett utbud och internationellt sett bra priser. Men vi har haft problem med så kallat ”ful-sälj” som peakade för några år sedan. Där har Telekområdgivarna lyckats samla branschen i frågan och bidragit till att dra upp riktlinjer och minska problemet på marknaden, säger Ann-Sofie.

Nuvarande ordförande, Sara Andersson, lämnar ordförandeposten i och med att hon lämnat PTS. I styrelsen valdes även två nya operatörsledamöter in, Ulrika Steg, affärsområdeschef Telenor samt Robert Liljeström, PA-ansvarig på Telia.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.