nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Hon tar över Telenors företagsaffär

I år är det kvinnornas år på Telenor. Sedan tidigare är det klart att Kaaren Hilsen blir ny vd och nu avslöjar man att Ulrika Steg kliver in som ny chef för Telenors företagsaffär.

  • Artikel annons 1

Tidigare i år meddelade Mats Almgren, chef för Telenors företagsaffär i Sverige att han lämnar. Och nu avslöjar Telenor vem som får ta över den vakanta stolen. Ny chef för avdelningen blir Ulrika Steg, som närmast kommer från rollen som ansvarig för Channels, företagets kundkanaler i Sverige.

Steg, som varit på Telenor sedan 2015 kommer att tillträda sin nya befattning den 1 april.

– Det känns väldigt inspirerande att få möjligheten att leda Telenors företagsaffär. Vi har en stark position på företagsmarknaden som jag ser fram emot att utveckla affären, säger hon.

Utöver olika roller inom Telenor har Ulrika Steg varit chef för Halebop och privatmarkandschef på Telia. Så hon har gedigen branschkunskap.

– Det känns mycket bra med Ulrika som chef för vår företagsaffär. Med sin gedigna erfarenhet från telekombranschen och sitt enastående kundfokus kommer hon kunna lyfta vår företagsaffär till nästa nivå, säger Hanne Resch Braekken, tillförordnad vd för Telenor Sverige.

Men Ulrika Steg kommer inte vara ensam om att vara färsk på posten. Den 18 februari får Telenor Sverige en ny vd. Kaaren Hilsen kliver då på som ny chef och Telenor gör sak av att men i och med det kommer att ha fler kvinnor än män i sin

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

  • Annons 4

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.