nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

HP köper Palm

Turerna har varit många, men nu står det klart. Den amerikanska it-jätten Hewlett & Packard köper mobiltillverkaren Palm för 1,2 miljarder dollar.

  • Artikel annons 1

När varken HTC eller Lenovo kom till blödande Palms undsättning klev världens största datortillverkare Hewlett & Packard in. Från deras sida ses affären på 5,70 dollar per aktie som en gräddfil in till den allt snabbare växande marknaden för smarta telefoner.

– Palms innovativa operativsystem tillhandahåller en ideal plattform för att expandera HP:s strategi för mobila tjänster och tillför HP en unik erfarenhet för utrustning kopplad till datorbaserade mobiltelefoner, säger HP:s biträdande chef Todd Bradley.

De smartphones som HP själva tillverkat har nämligen hamnat långt bak i kölvattnet, medan Palm däremot har varit en betydande tillverkare. Framför allt på amerikansk mark.

Bäddat för konkurrens

Under de senaste åren har Palm emellertid tappat ordentligt till jättar som Apple, Google och Research in Motion. Och alla försök att spurta ikapp har misslyckats kapitalt.

Men i och med HP:s uppköp förväntas konkurrensen på marknaden för smarta telefoner återigen bli hårdare med fler seriösa spelare. Inte minst som Nokia också meddelat att de kommer att öka sin satsning inom området.

– Smartphonemarknaden är stor, lönsam och snabbt växande. Med mobila framsteg följer enorma möjligheter och HP tänker bli en ledande aktör på marknaden, deklarerar Todd Bradley.

Affären uppskattas bli klar under det kvartal som avslutas den 31 juli 2010.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.