nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

HTC redo för Bluetooth 5.0

En kommande uppdatering till HTC U11 har skapat en del rykten på nätet. HTC vill nu klargöra vad som gäller.

  • Artikel annons 1

Inom en snar framtid kommer en större uppdatering för HTC U11 samt support för bluetooth 5.0. Det stämmer i båda fallen, men enligt HTC handlar det om två helt olika saker.

I det första fallet kommer en större officiell uppdatering för mjukvara att lanseras till det tredje kvartalet i år, (alltså senast september). Uppdateringen kommer bland annat att innehålla support för 1080 full HD video inspelning i 60 frames per sekund, (fps). Som användare kan man därmed välja mellan 30 fps och 60 fps.

Väntar på O

Support för bluetooth 5.0 kommer dock inte att innefattas i denna uppdatering. Enligt HTC innehåller redan modell U11 hårdvara för 5.0 och det krävs ingen programvara för att kicka igång funktionen. Däremot saknas support i operativsystemet Android Nougat.

Det kommande Android 8, även kallat Android O, kommer dock ha support för bluetooth 5.0 men exakt när det nya operativsystemet lanseras är ännu oklart. Enligt rykten dras operativsystemet med diverse barnsjukdomar och förväntas släppas i september, eller tidigare.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.