nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

HTC redo för Bluetooth 5.0

En kommande uppdatering till HTC U11 har skapat en del rykten på nätet. HTC vill nu klargöra vad som gäller.

  • Artikel annons 1

Inom en snar framtid kommer en större uppdatering för HTC U11 samt support för bluetooth 5.0. Det stämmer i båda fallen, men enligt HTC handlar det om två helt olika saker.

I det första fallet kommer en större officiell uppdatering för mjukvara att lanseras till det tredje kvartalet i år, (alltså senast september). Uppdateringen kommer bland annat att innehålla support för 1080 full HD video inspelning i 60 frames per sekund, (fps). Som användare kan man därmed välja mellan 30 fps och 60 fps.

Väntar på O

Support för bluetooth 5.0 kommer dock inte att innefattas i denna uppdatering. Enligt HTC innehåller redan modell U11 hårdvara för 5.0 och det krävs ingen programvara för att kicka igång funktionen. Däremot saknas support i operativsystemet Android Nougat.

Det kommande Android 8, även kallat Android O, kommer dock ha support för bluetooth 5.0 men exakt när det nya operativsystemet lanseras är ännu oklart. Enligt rykten dras operativsystemet med diverse barnsjukdomar och förväntas släppas i september, eller tidigare.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här