nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Mellanklassmodellen Desire 601 och budgetvarianten Desire 300 bär båda drag av HTC One.

HTC till dubbelattack med design från One

HTC kommer med två nya smartphones i Desire-serien, 601 med 4g och den något enklare 300. Båda modellerna har fått ärva de uppskattade designdragen från HTC One.

  • Artikel annons 1

HTC kan se tillbaka på ett lite motigt 2013, där de halkat ner från topp 5-listan över smartphonetillverkare i Västeuropa. Exempelvis har försäljningen av flaggskeppet HTC One hämmats av förseningar i tillverkningen.

Nu tar de nya tag och tjuvstartar den stora IFA-mässans alla lanseringar med att visa upp Desire 601 och Desire 300.

– Nu förändrar vi inte bara folks syn på mellan- och instegsmodeller utan höjer också ribban för vilka egenskaper våra premiumenheter ska ha, säger HTCs vd Peter Chou.

Smart drag

HTC Desire 601 är en mellanklassmodell. Den har 4g, en skärm på 4,5 tum och drivs en av dubbelkärning processor på 1,4 GHz. Tillverkaren lyfter också fram de tre funktionerna Blinkfeed, Zoe för videoklipp och Boomsound. Desire 601 ska börja säljas på utvalda marknader i EMEA under oktober.

HTC Desire 300 är en instegsmodell, som ändå ska vara tillräckligt kraftfull för att ge en bra användarupplevelse. Den har en 4,3-tumsskärm och en processor på 1 GHz. Den börjar också säljas i oktober.

– HTCs strategi att utöka sin portfölj till lägre marknadssegment men behålla samma designspråk och användarupplevelse som i premiummobilerna är en bra idé och borde gynna slutkunderna. Samtidigt kommer HTC att möta ökande konkurrens i de här segmenten också, säger analytikern Susana Santos på IDC och syftar bland annat på den förväntade lanseringan av en billigare Iphone den här månaden.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4