nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Huawei gör numera telefoner med grym kvalitetskänsla men de borde våga ta ut svängarna lite.

Huawei P8 en kompetent kopia

P8 är en både snygg och kompetent telefon men att snegla så mycket på Apple som Huawei gör blir lite fånigt.

  • Artikel annons 1

Många tillverkare har genom åren sneglat på Apples formgivning men med P8 gör Huawei det helt ogenerat. Inte bara på utsidan är likheten slående, också när det kommer till gränssnittet håller sig Huaweis Emotion UI ovanligt nära Apples upplägg. Apparna ligger direkt på hemskärmen, sökfunktionen aktiveras med ett drag neråt från halva skärmen och den som använt Apples fotoapp känner sig genast hemma.

Tack och lov känns också byggkvaliteten hämtad från Apple.

Bra skärm men trist kamera

Någon brist på kraft råder inte heller, P8 placerar sig strax under årets tyngsta prestandamodeller och såväl vanliga appar som tung 3d-grafik hanteras med ett väldigt fint flyt på den utmärkta skärmen.

Kameran visar sig däremot trots optisk bildstabilisering vara något av en besvikelse. Så länge ljuset är bra blir bilderna det också men i mörker blir det underbetyg både med och utan blixt. Det tar lång tid att fokusera och blixten slår för hårt. För ett par år sedan hade det kanske varit okej men alla konkurrenters toppmodeller presterar klart bättre.

Filma som ett proffs

Kul är det däremot att filma med det innovativa regissörsläget. Genom att ladda ner en sändarapp till en, två eller tre andra Android-enheter kan man direkt på P8:ans skärmen välja vilken bildvinkel som ska spelas in i varje givet ögonblick. Riktigt kul hade det varit om man också kunnat livesända filmen vilket tyvärr inte går.

Personligen tycker undertecknad efter hand bättre och bättre om Huaweis Ios-doftande gränssnitt som verkligen växt till sig i förhållande till tidigare utgåvor. Men det är inte helt enkelt att ringa in den tänkbara köparen till P8. Hen vill nog egentligen ha en Iphone men tycker att de kostar för mycket.

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4