nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

  • Artikel annons 1

Nya 5g är kanske den stora rubrikmakaren numera, men tittar man på verkligheten så är det 4g som gäller – och för de som bor i glesbygd lär det dröja innan den femte generationen kommer och knackar på.

Men Huawei har inte glömt de som har en knackig täckning och med sin nya WTTx-router med extra utomhusantenn – kan man få rejält mycket bättre hastighet.

– Vi vill bidra till att skynda på den digitala utvecklingen i Sverige. Det är därför viktigt att privatpersoner och företag har tillgång till den senaste tekniken. Det ska gå fort att surfa och använda mobila bredbandstjänster som att streama filmer, spela spel, surfa med mera även där det inte finns fiber, säger Kenneth Fredrikson vd för Huawei i Sverige.

Den kinesiska tillverkaren kallar WTTX, Wireless To The X, för banbrytande teknik inom mobilt bredband och med normalhastigheter på mellan 20-60 Mbit/s – övertrumfar den vad adsl erbjuder (normalt 8-32 Mbit/s). I teorin ska routern klara av att förmedla hastigheter på upp till 600 megabit och i Sverige har man lyckats komma upp i över 300 megabit med det.

Routern använder sig av MIMO och antennen kräver ingen särskild konfiguration eller riktningsinställning. Tack vare tekniken ska täckning och näthastighet öka med upp till 70 procent.

– Det är dags att vi går in ett ”5G-mindset”. Vi kan alla redan nu ta till oss tillgänglig 4g-teknik och börja använda den som en övergång in i 5g-världen, , säger Kenneth Fredriksen.

Den nya WTTx-routern kommer att börja säljas av Tre från och med 22 november. Priset ligger på 3 199 kronor.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.