nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.

  • Artikel annons 1

Göteborgsbaserade Iioote expanderar österut för att kunna konkurrera om större affärer i stockholmsregionen. Som en del av detta kommer man etablera en filial i Kista och tillsammans med partnern Qualit Solutions skapa ett centrum för informations- och kommunikationsteknik.

Enligt företaget att efterfrågan på LoRaWan allt större och med tanke på att det numera är standarden för IoT-nätverk i Sverige lär inte det avta. Att kommuner landet över även är i processen att etablera LPWA-nätverket gör även det sitt för att man vill ha större geografisk närvaro.
– Utvidgningen av IoT-nätverken ger oss en perfekt grund för att kunna ge potentiella kunder de kommersiella IoT-lösningarna vi har i vår portfölj. Det finns alternativ som löser många problem inom fastighets- och byggbranschen. Vidare hjälper vi kunder med ytterligare skräddarsydda IoT-lösningar som inkluderar en stor variation av sensorer från det väletablerade LoRaWan-ekosystemet, säger Robert Spertina, vd på Iioote.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.