nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.

  • Artikel annons 1

Göteborgsbaserade Iioote expanderar österut för att kunna konkurrera om större affärer i stockholmsregionen. Som en del av detta kommer man etablera en filial i Kista och tillsammans med partnern Qualit Solutions skapa ett centrum för informations- och kommunikationsteknik.

Enligt företaget att efterfrågan på LoRaWan allt större och med tanke på att det numera är standarden för IoT-nätverk i Sverige lär inte det avta. Att kommuner landet över även är i processen att etablera LPWA-nätverket gör även det sitt för att man vill ha större geografisk närvaro.
– Utvidgningen av IoT-nätverken ger oss en perfekt grund för att kunna ge potentiella kunder de kommersiella IoT-lösningarna vi har i vår portfölj. Det finns alternativ som löser många problem inom fastighets- och byggbranschen. Vidare hjälper vi kunder med ytterligare skräddarsydda IoT-lösningar som inkluderar en stor variation av sensorer från det väletablerade LoRaWan-ekosystemet, säger Robert Spertina, vd på Iioote.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.