nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Incordia på egna ben

Incordia som utvecklar och levererar e-handelsplattformar ratar frierierna från riskkapitalister.
Istället stärks styrelsen med investerarna Claes Kinell och Mats Nilstoft som äger en betydande del av företaget.

  • Artikel annons 1

För att kunna fortsätta växa och utveckla sin patenterade teknik för e-handelsplattformar Har Incordia haft behov av att säkra kapital. Företaget har uppvaktats av villigt riskkapital men valet föll på en annan lösning.

– Vi är glada att knyta Claes Kinell och Mats Nilstoft till oss, säger Incordias vd Jörgen Bertilsson, deras erfarenhet, kompetens och kontaktnät kommer att bli till stor nytta för oss i vår expansion.

Ägare och styrelsemedlemmar

Claes Kinell och Mats Nilstoft går in som delägare med tillsammans 12,5 procent av aktiekapitalet samtidigt som de tar plats i styrelsen, längre fram ska de enligt planerna fördubbla sitt aktieinnehav.

Ny styrelseordförande blir Lennart Pihl som bedöms ha rätt kompetens och erfarenhet för att leda Incordias internationella expansion.

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.