nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Anders Visell, vd på Indentive

Indentiv tecknar nytt partneravtal om ai

En uppgradering och komplettering av IoT-plattformen.
Indentiv har ingått partneravtal med Artificial Solution vilket innebär fler ai-lösningar
– Konverserande ai är på frammarsch som ett viktigt gränssnitt, säger Anders Visell, vd på företaget.

  • Artikel annons 1

Så kallat naturligt språk är hett inom ai och nu avslöjar Indentiv att det framöver kommer att inkorporeras på deras Connectiv-plattform. Detta då man har samarbetat med Artificial Solution vars lösning möjliggör kommunikation med appar, webbplatser och andra enheter med röst-, text-, beröring- eller gestinmatning.

– Vi är väldigt glada över partnerskapet med Artificial Solutions som gör det möjligt att addera naturligt språk till vår Connective-plattform. Konverserande ai kommer att få stor betydelse för att konsumenterna enkelt, via röststyrning, ges tillgång till att hantera en mängd funktioner, säger Anders Visell på Indentive.

Produkten som Artificial Solution hR tagit fram går under namnet Teneo och är en så kallad utvecklingsplattform för ai-konversation. Den gör det möjligt för företag att snabbt bygga en rad appar för naturligt språk, allt från digitala anställda, mobila personliga assistenter och chatbottar – till IoT-gränssnitt på 35 språk.

Detta kompletterar alltså Indentivs öppna plattform för IoT-tjänster – och breddar utbudet för dess användare.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

  • Annons 4

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.