nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Intern ai vässar appar

Google testar just en form av maskininlärning för att forma personliga appar direkt på användarens mobiltelefon.

shutterstock_509409778
  • Artikel annons 1

När stora företag, som Google och Apple, använder maskininlärning för personligt anpassade appar går det till på ungefär samma sätt. Information om användarens vanor med en app samlas in från den mobila enheten och skickas till företagets servrar där det lagras och skickas vidare för behandling och blir så småningom tillgänglig för användaren till nästa uppdatering av appen. Det är en noggrann metodik där resultatet ofta blir perfekt. Men det är också tidsödande och användarnas integritet äventyras när personliga uppgifter lagras hos företagen.

Ny ai-träning

För att effektivisera hela processen experimenterar Google just nu med en form av ai-träning kallad Federated Learning. Metoden går ut på att centralisera processen till själva enheten och helt skippa allt som sker utanför mellan olika serversystem. Enligt Google själva kan man förenklat säga att cpu:n i mobiltelefonen blir rekryterad för att träna Googles ai. Fördelarna är att all information som krävs för processen stannar innanför skalet på mobilen och att ändringar och anpassningar sker i realtid.

Google testar i skrivande stund systemet med deras keyboard app, Gboard, på Android-enheter. När Gboard visar användaren förslag på Googlesökningar så kommer appen ihåg vilka som användaren noterat och vilka som ratats. Informationen används sedan för att forma appens algoritmer efter användaren – direkt i mobilen.

Det hela har gjorts möjligt genom att Google har integrerat en nedbantad version av deras mjukvara för maskininlärning Tensorflow, direkt i appen för Gboard.

Taggar:, , ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här