nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Interoute hjälper Heliga stolen digitalt

Påvens kommunikatörer behövde en uppgradering. Nu möjliggör Interoutes fiberoptiska nätverk Vatikanstatens digitala transformation.

  • Artikel annons 1

På uppdrag av Vatikanstatens kommunikationssekretariat har det globala moln- och nätverksföretaget Interoute levererat sitt fibernätverk till www.vaticannews.va. Kyrkans nya onlineportal samlar många olika kommunikationskanaler, inklusive radio, TV och tidningar i ett enda gränssnitt – vilket hjälper kyrkan att hantera den digitala miljön.

– Omprövningen av kommunikationssystemet för Heliga stolen har inneburit ett viktigt tekniskt skifte då webben, sändningar och tidningar sammanfogas allt mer. Utöver portalen kommer vi också att lansera andra tjänster och vi överväger dessutom fler projekt för att distribuera kvalitetsmaterial – till exempel dokumentärer, direkt till användare. Interoutes nya fibernätverk är infrastrukturen som möjliggör detta banbrytande projekt, säger Francesco Masci, Head of Technology Department på sekretariatet för kommunikation vid Heliga stolen.

Strikta omständigheter

Sekretariatet och Interoute har haft ett nära samarbete för att hitta de bästa lösningarna för projektet, som har präglats av strikta omständigheter. Som en del av projektet har man installerat nätverkskablar i Vaktikanstaten, som är en av världens mest religiösa, kulturella och konstnärliga platser.

– Interoute har byggt en pan-europeisk infrastruktur som driver den digitala transformationen av globala organisationer. Med vår erfarenhet av att bygga och hantera ett av Europas största nätverk, har vi fått kunskap och kompetens för att stötta detta unika projekt genom att respektera leveranstider och de begränsningar som det kulturella och konstnärliga arv ställer på denna viktiga plats, säger Gareth Williams, vd på Interoute.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.