nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Interoute hjälper Heliga stolen digitalt

Påvens kommunikatörer behövde en uppgradering. Nu möjliggör Interoutes fiberoptiska nätverk Vatikanstatens digitala transformation.

  • Artikel annons 1

På uppdrag av Vatikanstatens kommunikationssekretariat har det globala moln- och nätverksföretaget Interoute levererat sitt fibernätverk till www.vaticannews.va. Kyrkans nya onlineportal samlar många olika kommunikationskanaler, inklusive radio, TV och tidningar i ett enda gränssnitt – vilket hjälper kyrkan att hantera den digitala miljön.

– Omprövningen av kommunikationssystemet för Heliga stolen har inneburit ett viktigt tekniskt skifte då webben, sändningar och tidningar sammanfogas allt mer. Utöver portalen kommer vi också att lansera andra tjänster och vi överväger dessutom fler projekt för att distribuera kvalitetsmaterial – till exempel dokumentärer, direkt till användare. Interoutes nya fibernätverk är infrastrukturen som möjliggör detta banbrytande projekt, säger Francesco Masci, Head of Technology Department på sekretariatet för kommunikation vid Heliga stolen.

Strikta omständigheter

Sekretariatet och Interoute har haft ett nära samarbete för att hitta de bästa lösningarna för projektet, som har präglats av strikta omständigheter. Som en del av projektet har man installerat nätverkskablar i Vaktikanstaten, som är en av världens mest religiösa, kulturella och konstnärliga platser.

– Interoute har byggt en pan-europeisk infrastruktur som driver den digitala transformationen av globala organisationer. Med vår erfarenhet av att bygga och hantera ett av Europas största nätverk, har vi fått kunskap och kompetens för att stötta detta unika projekt genom att respektera leveranstider och de begränsningar som det kulturella och konstnärliga arv ställer på denna viktiga plats, säger Gareth Williams, vd på Interoute.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.