nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telenors växelappar slutar fungera i Ios 7.

Ios 7 ställer till det för Telenor

Telenors företagskunder blir av med viktiga växelfunktioner om de uppgraderar till Ios 7 i sina Iphones.

  • Artikel annons 1

Den nya versionen av Apples mobila operativsystem, Ios 7, blir allmänt tillgängligt den 18 september. Men frågan är om Telenors företagskunder gör bästa i att vänta med uppgraderingen.

I ett mejl till befintliga kunder meddelar Telenor att förändringar som kommer med Ios 7 blockerar ett antal viktiga telefonifunktioner som hanteras via appen för Telenor One-växeln.

”All funktion under avsnittet Hantera samtal i Telenor One-appen slutar att fungera om man uppgraderar till Ios 7. De andra funktionerna i Telenor One appen så som telefonbok, hänvisa, vidarekoppling och röstbrevlåda, fortsätter självklart att fungera som vanligt även efter en uppgradering.”, meddelar Telenor Företag.

Den separata appen Koppla samtal slutar helt att fungera om man går över till Ios 7. Inte heller den vanliga funktionen för överflyttning är att räkna med. Däremot blir det fortsatt möjligt att parkera, pendla och att ringa konferenssamtal via Iphones eget gränssnitt.

Frågan är när det kommer en lösning på Ios 7-problemet?

”Vi undersöker just nu möjligheterna att på nytt kunna erbjuda funktionerna, men kan inte säga när det är klart.”, skriver Telenor.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

GTT utökar SD-WAN-tjänst

Flera nätverksapplikationer på en enda universell kundenhet. Nu har GTT utökat sin SD-WAN-tjänst för att leverera mer kostnadseffektiva nätverkstjänster.

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.