nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Iot Sweden väljer Teracom

Nystartade operatören Iot Sweden väljer Teracom som sin huvudsakliga nätverksleverantör. Lång erfarenhet och unb-teknik viktiga för valet.

  • Artikel annons 1

Nystartade operatören Iot Sweden håller på att planera för att bygga ut sitt nät och nu har bolaget valt leverantören som ska få bygga nätet åt dem. Valet för till slut på Teracom. Delvis eftersom Teracom har lång erfarenhet av unb-teknik.

– Teracoms nät byggdes för radioteknik en gång i tiden och eftersom Sigfoxs unb-teknologi också bygger på radioteknik passar Teracoms placering av masterna mycket väl in för våra behov, säger Mats Landstedt, vd för Iot-Sweden i ett pressmeddelande.

Iot-Sweden har som mål att serva samtlig industri i Sverige med sitt wan-nät, som ska vara mindre energikrävande än andra operatörer. Det för att kunna erbjuda ett billigare alternativ för sm, uppkopplade enheter.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.