nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Iphone 5 hackad för svenskt 4g.

40156_zz5fe5735b

Kluriga medlemmar i forumet 99mac.se har lyckats få igång 4g i Iphone 5 även här i Sverige.

  • Artikel annons 1

Flera av forumet 99mac:s medlemmar surfar redan i 4g-fart med sina Iphone 5, trots att det egentligen inte ska gå. Förklaringen är att de lyckats aktivera 4g i telefonerna vilka sedan kan användas i Telenors testnät på 1800 MHz-bandet i centrala Stockholm.

För att få det att fungera krävs att telefonen jailbreakas varefter modifierade inställningar för Telenors danska 4g-nät kopieras in i telefonen. Möjligheten att via inställningsmenyn aktivera 4g blir normalt sett annars bara tillgänglig när operatörens nät fått ok från Apple.

Den som vill ta risken och prova hacket hittar mer information vi länken här nedan.

Etiketter:, , ,

Fler nyheter

Polycom skaffar ny partner i Sverige

Den danska, färska avknoppningen SEC Datacom blir ny distributörspartner till Polycom.
– Tillsammans kommer vi redan i höst att göra ett stort avtryck på marknaden och rita om kartan, säger Michael Enlund, vd för SEC Sverige.

Dennis Södergren och Fredrik Thörnberg på Attendit argumenterar för fortsatt valfrihet på telekommarknaden.
Dennis Södergren och Fredrik Thörnberg på Attendit argumenterar för fortsatt valfrihet på telekommarknaden.

Debatt: Konkurrensen på telemarknaden är hotad

Debatt

Kartan för hela telekombranschen är på väg att ritas om. De stora aktörerna såsom Telia, Tele2 och Telenor arbetar aktivt för att ”låsa” in sina kunder i avtal där kunden inte längre får tillgång till den valfrihet som hittills varit möjlig genom avregleringen av telekommarknaden i Sverige. Avregleringen har inneburit att priserna sjunkit för konsumenter […]

Samsung Knox i gratisversioner

Prispressen på mobile management är hård och med Samsungs nya paketering blir den ännu hårdare. My Knox och Knox Express släpps som gratis tjänster. Premiumversionen för storföretag kostar 1 dollar och den fullfjädrade containerlösningen 3,6 dollar.

Jonas Palmberg, chef för Handels Direkt, sätter stort värde på användarvänligheten i den nya molnväxeln.
Jonas Palmberg, chef för Handels Direkt, sätter stort värde på användarvänligheten i den nya molnväxeln.

Handels köper telefoni från Icentrex

Fackförbundet Handels byter ut telefonimiljön för både mobila kontorsanvändare och kundcenter. Det är Icentrex som får leverera helhetslösningen till cirka 350 användare.

Tab vs Ipad. Samsung går till hårt angrepp mot offentliga upphandlingar som favoriserar Apple. Förvaltingsrätten går på Samsungs linje.
Tab vs Ipad. Samsung går till hårt angrepp mot offentliga upphandlingar som favoriserar Apple. Förvaltingsrätten går på Samsungs linje.

Rätten slog ner på Ipad-upphandling

Kommunerna Trelleborg och Skurup måste göra om upphandlingen av surfplattor. Att enbart fråga efter Apples Ipad är olagligt, enligt förvaltningsrätten i Malmö.

Mysafety protesterar mot uteslutningen

Telemarketingföretaget Mysafety tycker inte att det finns någon saklig grund för uteslutningen från Kontakta. De menar att trenden med anmälningar har vänt och att företaget redan 2012 slutade använda den avtalsbindning som skapat mycket missnöje bland kunderna.

Hemlösas situation är en hjärtefråga för Telisols vd.
Hemlösas situation är en hjärtefråga för Telisols vd. FOTO: Max Ronnersjö

Mobilauktion ger stöd till stadsmission

Returnerade mobiltelefoner ska auktioneras ut till högstbjudande och intäkterna skänkas till Skåne Stadsmission. Det är ett färskt initiativ från telekomåterförsäljaren Telisol.