nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Iphone 5 hackad för svenskt 4g.

40156_zz5fe5735b

Kluriga medlemmar i forumet 99mac.se har lyckats få igång 4g i Iphone 5 även här i Sverige.

  • Artikel annons 1

Flera av forumet 99mac:s medlemmar surfar redan i 4g-fart med sina Iphone 5, trots att det egentligen inte ska gå. Förklaringen är att de lyckats aktivera 4g i telefonerna vilka sedan kan användas i Telenors testnät på 1800 MHz-bandet i centrala Stockholm.

För att få det att fungera krävs att telefonen jailbreakas varefter modifierade inställningar för Telenors danska 4g-nät kopieras in i telefonen. Möjligheten att via inställningsmenyn aktivera 4g blir normalt sett annars bara tillgänglig när operatörens nät fått ok från Apple.

Den som vill ta risken och prova hacket hittar mer information vi länken här nedan.

Etiketter:, , ,

Fler nyheter

Runbo tar 4g till tuffaste miljöerna

Produktnyhet

Ruggade telefonen Runbo Q5 imponerade när den tog plats i vårt testlabb i våras. Efter nyår uppgraderas den med 4g och en av få anmärkningar kan strykas. Bakom hörnet väntar också tillverkarens första 4g-platta, en riktig best med inbyggd komradio

Standardgruppen väljer inte h.264 eller vp8 utan båda.
Standardgruppen väljer inte h.264 eller vp8 utan båda.

Videostriden på webben slutar oavgjort

Valet av videokodare har varit en av de stora stötestenarna i arbetet med Webrtc, standarden som gör det möjligt att köra realtidskommunikation i webbläsaren utan tillägg. En kompromiss ser ut att avsluta striden oavgjord och såväl vp8 som h.264 blir obligatoriska.

Linköping bäst på bredband

Väger man samman tillgången på fasta fibernät, mobilt bredband och digitala tjänster är Linköping den bästa bredbandsstaden i Skandinavien. Det visar den en analys som företaget Nexia gjort på uppdrag av Telenor.

Microsoft och Dropbox har gjort det lättare att använda sina respektive mobilappar tillsammans.
Microsoft och Dropbox har gjort det lättare att använda sina respektive mobilappar tillsammans.

Dropbox integreras med Office i mobilen

Produktnyhet

Det har blivit enklare att redigera Office-filer som lagrats hos Dropbox i mobilen, appen för såväl Ios som Android har integrerats med Microsoft senaste Office-appar.

– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet.
Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.
– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet. Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.

Gartner: Designa för diversitet

Telekom idags konferens Nolldistans, som gick av stapeln den 26 november, hade Gartner-analytikern och mobiltetsexperten Leif-Olov Wallin som keynote-talare. Att försöka standardisera mobila lösningar på en plattform eller en typ av enheter menar han är meningslöst.
– Vad ni än gör, tänk multi, multi, multi!