nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Iphone tappar globalt

Androider håller på att ta över den globala mobilmarknaden i och med att varumärken som Samsung går framåt när människor ersätter traditionell telefoni med mobil.

  • Artikel annons 1

Under årets andra kvartal plockar Android hem 86,2 procent av mobilmarknaden. Det visar en sammanställning från analysföretaget Gartner. Enligt Gartner beror det på att allt fler människor lämnar fast telefoni och går över till mobilt. I och med att Androider är mer tillgängliga i låg- och mellanprisklassen är marknadsökningen därför logisk enligt Gartner.

Samsung, Huawei och Oppo är de enskilda märken som säljer bäst på den globala marknaden just nu. Under andra kvartalet tog Samsung 22,3 procent av mobilmarknaden med Huawei och Oppo på 8,9 respektive 5,4 procent av marknaden.

Iphone fortsätter att tappa och försäljningen sjönk med 7,7 procent jämfört med samma kvartal förra året. Mycket på grund av att iPhone rasar med hela 26 procent på den stora kinesiska marknaden.

Totalt under andra kvartalet 2016 såldes strax över 344 miljoner nya mobiltelefoner över hela jorden vilket är en ökning med 4,3 procent jämfört med 2015.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.