nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Jabra släpper nytt proffsheadset

Ett nytt digitalt headset för bättre samtalskvalitet i kontorslandskap.
Engage 50 är Jabras senaste lurar, speciellt framtagna för callcenters.

  • Artikel annons 1

Bättre ljudkvalitet för operatören, men även stöd för att förbättra kundupplevelsen. Jabras senaste headset är enligt tillverkaren mer än bara ett par inkrementellt förbättrade hörlurar.

I grunden handlar det om ett headset med brusreducering, men det lanseras med mjukvara som ger detaljerad samtalsanalys – vilket ska förbättra kindupplevelsen.

Det senare innebär att användaren får instruktioner om exempelvis hur mikrofonarmen bör justeras för att ge bästa samtalskvaliteten. Men programvara ger även överblick hur ljudnivån runt omkring är. Det senare gör det möjligt för verksamheten att fatta beslut baserat på informationen för att minska oljud och öka produktivitet.

– Vår forskning har visat att upp till 90 procent av företagen uppfattar kundtillfredsställelse som en konkurrensfördel. När det gäller att förbättra samtalskvaliteten och resultatet så är det viktigt att vi lyssnar på kundservicemedarbetarna, som vet bättre än någon annan vad som distraherar eller hindrar dem att slutföra samtal på ett tillfredsställande sätt, säger Holger Reisinger, chef för företagslösningar på Jabra

Engage 50 ska möta just behovet som callcenters eller liknande krävande verksamheter ställer.

– Det finns inget headset på marknaden som ger samma ljudkvalitet, bullerdämpning och funktioner för att hjälpa medarbetare som är beroende av telefonen för att kunna fokusera på sitt jobb utan behöva oroa sig för avbrott. Vi har också lyssnat på företagare, varav två tredjedelar planerar strategiska investeringar i avancerad analys under de kommande två åren. Dataanalysfunktionen i Jabra Engage 50 gör det möjligt för företagen att fatta beslut för att förbättra samtalskvaliteten för både medarbetare och kunder, säger Holger Reisinger.

Jabra har börjat sälja Engage 50 och priset startar på 2 132 för modellen Mono2, 2 360,80 för Stereo2 och 1 008,80 för kontrollenheten. Samtliga priser är exklusive moms.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.

  • Annons 4

De är Sveriges ”digitala ledare”

Alla företag digitaliseras i rasande takt. Men när det kommer till företaget som nått störst mognad i digital kundupplevelse är Telekombranschen bäst. Det framgår i rapporten ”Digital Leaders in Sweden”.