nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Jämför operatörernas priser i unik tjänst

UPPDATERAD. Telekom idag lanserar idag en unik tjänst där vi låter de som ska upphandla telefoni få alla priser på ett och samma ställe.

  • Artikel annons 1

På sajten molnvaxlar.se finns det en snurra där man kan välja vilken växel man vill ha, hur många växelabonnemang man behöver och så får man se vilka priser de olika operatörerna kan erbjuda.

– Pris är en viktig parameter även om det inte är den enda. Nu har vi data från flera av de största operatörerna i snurran, men finns det fler som vill vara med så ska man höra av sig till mig, säger Telekom idags chefredaktör Kalle Anrell. Jag räknar med att alla operatörer vill vara med så att öppenheten om priser blir större i branschen.

Tjänsten har Telekom idag utvecklat i samarbete med operatören Soluno. Deras marknads- och säljchef Christian Hed vill göra branschen mer transparent.

– Vi säljer inte på pris i första hand, men det är viktigt att man inte betalar mer än man behöver, säger han. Den här tjänsten är unik i världen och vi är stolta att lansera den tillsammans med Telekom idag. 

Som inköpare vill man ofta göra lite ”desktop research” utan att behöva dra igång ett stort projekt, något som varit svårt inom telekom fram till nu, men tack vare den nya sajten är detta nu möjligt.

 

Uppdatering: Den 18 september uppdaterades tjänsten och då valde Telekom idag att lämna samarbetet. Läs mer här.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.