nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Jämförelsetjänsten får miljoninjektion

Bredbandsval.se satsar på tillväxt och nu tar man in åtta miljoner kronor i finansiering.
– Det känns fantastiskt att personer med förståelse för marknaden gillar vår tjänst och förstår potentialen, säger grundaren Karl Eckerlund.

  • Artikel annons 1

Svårigheten att kunna göra bra bredbandsjämföreulser fick Karl Eckerlund och Henrik Hansson att starta tjänsten Bredbandsval.se. De båda kommer ifrån Schibstedkoncernen Blocket och Hitta.se (numera inte längre i Schibsted) och såg ett hål på marknaden.

Nu har man genomfört en investeringsrunda och tagit in åtta miljoner kronor. Bland investerarna finns Johannes Boson, tidigare affärsområdeschef för konsumentfiber på IP-Only och Payl Rundqvist, medgrundare av Netel Group. Pengarna kommer användas till vidareutveckling av tjänsten, rekrytering samt till marknadsföring.

Själva tjänsten lanserades i betaversion sommaren 2017. Och eftersom den baseras på den faktiska möjligheten att leverera ger den användaren stora möjligheter att enkelt kunna jämföra bredbandsalternativ på sin adress.
– Bredbandsmarknaden är lite av en djungel, inte minst när man ska flytta. Tidigare har det varit svårt att både förstå vilket bredband man faktiskt kan få, men även att räkna ut vilket pris som gäller med alla rabatter, avgifter och bindningstider, säger Karl Eckerlund.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.