nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Jätteaffär när Telia köper norskt

Telia company förvärvar Phonero i Norge och stärker därmed sin position inom företagssegmentet i vårt västra grannland.

  • Artikel annons 1

Affären som är beräknad till strax över två miljarder femhundra miljoner kronor, (2 500 000 000) innebär att Telia company kan fördubbla sina marknadsandelar inom företagssegmentet för mobiltelefoni, från 13 till 27 procent.

Phonero redovisade fram till och med juni månad i år intäkter på cirka en miljard tvåhundra miljoner svenska kronor och Telia förväntar sig få ut över fyrahundra miljoner kronor i kostnadssynergier – per år. Detta bland annat genom att flytta trafik till sitt eget nät med full effekt till år 2018.

– Jag är glad att välkomna Phoneros medarbetare till Telia company och Phoneros kunder till Telia i Norge. Det här är ytterligare ett viktigt steg mot att skapa en ledande leverantör av konvergerade tjänster i både konsument- och företagssegmenten i Norden och Baltikum, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Telia company i ett uttalande.

Phonero erbjuder telekommunikationstjänster till små och medelstora företagskunder samt till offentlig sektor i Norge. Kundbasen består av närmare 25 000 företag med cirka 250 000 mobilabonnemang.

Förvärvet är föremål för godkännande av de norska konkurrensmyndigheterna och förväntas slutföras under första kvartalet 2017.

  • Annons 3

Fler nyheter

Hon ska leda Telekområdgivarna

Organisationen Telekområdgivarna får ny ordförande.
Ann-Sofie Fahlgren från Post- och telestyrelsen (PTS) blir den som nu tar över klubban.
– Det finns mycket gott att bygga vidare på, säger hon till Telekom idag.

Salesforce introducerar Quip Slides

Ett nytt verktyg samt en omdefiniering av hela samarbetsplattformen.
Nu lanserar Salesforce Quip Slides samt introducerar djupare integration med tredjepartstjänster.

  • Annons 4