nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Jesper Hedblom tar över Dialect

Dialect får nytt blod i toppen. Ny koncernchef och vd blir Jesper Hedblom – Telias tidigare chef för Group Commercial.

  • Artikel annons 1

IT- och telefoniföretaget Dialect har haft det knackigt. Trots stor omsättning har vinsterna uteblivit och de senaste arton månaderna har enligt bolaget inte varit lätta. I september meddelade man att vd:n Bodil Prising efter blott ett år på stolen – stämplade ut.

Nu står det klart att telekomveteranen Jesper Hedblom kliver in och ska styra skutan som koncernchef och vd. Hedblom kommer närmast från rollen som chef för Group Commercial på Telia och har där ansvarat för flera verksamhetsområden i Norden och Baltikum.

– Jesper förenar ett dokumenterat gott ledarskap med en stark kommersiell drivkraft och besitter dessutom ett gediget teknikkunnande, vilket gör honom mycket väl lämpad att leda Dialect framåt. Vår strategi bygger på att utveckla erbjudandet inom telefonilösningar, parallellt med att öka fokus på molntjänster och IT. Tillsammans med Jesper siktar vi på att göra Dialect än mer attraktivt för våra kunder och medarbetare, säger Kristian Jönsson, styrelseordförande i Dialect.

Jesper Hedblom kommer att tillträda tjänsten den 1 februari 2019 och målet är att stärka Dialects position.

– Med fortsatt fokus på våra kunder, utifrån vår styrka med lokal förankring, har Dialect en fantastisk potential för att stärka sin position via konkurrenskraftiga erbjudanden inom telefonilösningar, billösningar, molntjänster och IT, säger han.

 

 

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.