nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Johan Hellström lämnar A3 för ett internationellt jobb

Med integrationen i hamn lämnar Johan Hellström A3. Efter åtta år vid rodret tar han nu chansen att jobba mot en internationell marknad.
– Jag vill sluta när jag är som bäst, säger vd:n till Telekom idag.

  • Artikel annons 1

A3 bildades under förra året som ett resultat av samgående mellan bredbands- och telekomföretagen AllTele och T3 – samt IT-konsultföretagen Delegate och IT Total Västernorrland. Arbetet med sammanslagningen har letts av Johan Hellström. Efter sju år som vd på T3 och sedan ett år på A3 väljer vd:n att gå till en icke konkurrerande verksamhet. Vid 54 år vill han ta chansen att leda arbetet mot en internationell marknad.

– Jag har haft den här befattningen i åtta år nu, och jag vill sluta när jag är som bäst. Vi har slutfört integrationen och att jobba internationellt är något som jag har saknat. Det är en rent egoistisk tanke – med utgångspunkt från hur gammal jag är och var jag befinner mig i livet vill jag ta chansen att jobba med ett internationellt bolag. Jag har pratat med ägaren för A3 och vi kom fram till att tajmingen var rätt nu, säger Johan Hellström till Telekom idag.

”Mer byggare än busschaufför”

Han kommer jobba kvar på A3 till och med den 30 juni 2018, och arbetet med att hitta en ersättare har påbörjats. Under Johan Hellströms tid har bolaget gått från 15 000 till 200 000 kunder, och i dag är man lika mycket ett it-bolag som ett telekombolag. Enligt vd:n finns det finns inget annat bolag som A3 på marknaden – och Johan Hellström tror att han kan ta ”det norrländska tänket” till marknader utanför Sverige.

– Jag har alltid varit mer av en byggare än en busschaufför. Jag vill bygga nya bolag och nya verksamheter, det är det jag är bra på. Jag tror att jag som person är en bra ledare, och är bra på att se till så att saker och ting händer. Sedan tror jag att jag kommer mer till min rätt i mindre bolag där inte all kommunikation sker via mejl, säger Johan Hellström.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.