nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Kenneth Fredriksen ny vd för Huawei i Sverige

Huawei utser Kenneth Fredriksen till ny vd i Sverige. Samtidigt får avgående vd:n, Wells Li, en regional roll inom Huawei.

  • Artikel annons 1

Nu står det klart att Huaweis verksamhet i Sverige får en ny vd från de egna leden. Kenneth Fredriksen har jobbat inom Huawei sedan 2012 och utses nu till ny vd för det kinesiska företagets Sverigekontor. Det framgår av ett pressmeddelande från Huawei.

Kenneth Fredriksen kom till Huawei år 2012 och har innehaft en mängd ledande befattningar inom företaget på Europanivå.

– Kenneth Fredriksen är en mycket kompetent ledare och har mångårig erfarenhet inom företaget. Kenneth gifter samman olika kulturer och människor på ett naturligt sätt, och har en stark vision för Huawei på både lokal och global nivå, säger Wells Li, f.d. verkställande direktör på Huawei Sverige.

Tidigare verkställande direktör Wells Li lämnar sina uppdrag i Sverige för en strategisk roll inom Huawei på regional nivå.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4