nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Konftel lanserar ”one cable-videolösning”

En smidig plug-n-play-lösning för videokonferenser. Nu har Konftel börjat sälja sin nya serie med konferenstelefoner.
– Det är hög tid för enkla videolösningar på världens arbetsplatser. Video till folket helt enkelt, säger Peter Renkel, vd på företaget.

  • Artikel annons 1

En usb-kabel räcker för att få till en robust videokonferens. I Konftels nya lösning stödjs att deltagare tar med sig sin egen dator till mötesrummet – och med en anslutning kopplas högtalartelefon, konferenskamera och skärm ihop. Konftel kallar det hela för ”One Cable Connection”.

– Historiskt har videokonferenser varit lite märkvärdigt och krångligt, men så behöver det inte vara. Vi har löst det problemet på ett kostnadseffektivt och smart sätt, säger Peter Renkel.

Enligt företaget är det just användarvänlighet som kunderna har efterfrågat och att då ha en simpel och smidig lösning för videokonferenser har legat högt upp på prioriteringslistan.

– Vi vet att det absolut viktigaste för en delad konferenslösning är att alla enkelt ska kunna använda den. Man ska bara behöva ta den orange kabeln som ligger på bordet, plugga in den och köra igång. Vi har därför lagt väldigt stort fokus på att ta fram kameror av högsta kvalitet och skapa en supersmidig hub-lösning, för att komplettera ljudet som är vår kärnkompetens, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel. 

Säljstarten av videopaketet, Konftel Collaboration Solution, har redan dragit i gång. Paketlösningarna finns i kategorierna small, medium och large – och priset startar på 4 795 kronor

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4