nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Kraft-o-metern nu även för företag

Öresundskrafts elanvändningsapp Kraft-o-metern har fram tills nu bara varit tillgänglig för privatkunder, men nu lanseras tjänsten även för företag.

  • Artikel annons 1

Med Kraft-o-metern får användaren en detaljerad koll på sin elförbrukning. Appen samlar automatiskt in information varje natt och presenterar denna i kurvor och diagram, vilka sedan kan analyseras för att effektivisera sin energiförbrukning. Nu är tjänsten alltså även tillgänglig för företag.

– Vi vill göra det enklare för våra kunder att energieffektivisera. Genom att göra mätvärden lätt tillgängliga så stärker vi våra kunders möjlighet att förstå och påverka sin energisituation. Det är ett led i vårt arbete för smarta energitjänster, säger Christian Gillheim, affärsutvecklare på Öresundskraft.
Kraft-o-metern finns både till Ios och Android.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.