nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Lådan som fimpar avlyssningen

Link22 vill hålla mötena säkra från avlyssning med ny "bruslåda".

  • Artikel annons 1

De senaste åren har mängden skadlig programvara för mobiltelefoner ökat lavinartat. Med det har även risken för att någon hackar sig in och avlyssnar telefonernas mikrofon och kamera även ökat. Om man vill vara helt säker på att inte viktiga möten blir avlyssnade får deltagarna lämna sina mobiltelefoner utanför mötesrummet.

Svenska säkerhetsföretaget Link22 erbjuder en alternativ lösning med sin nya bruslåda Shield. I lådan genereras brusljud som ska maskera röster. Lådan är ljudisolerad så att inget av det generade bruset ska läcka ut i rummet. Dessutom finns vibrationsdämpning, så att man inte ska kunna avlyssna genom vibrationer.

– Många företag och organisationer har höga sekretesskrav och kräver därför att mötesdeltagare ska lämna sina mobiltelefoner och surfplattor utanför möteslokalen, något som skapar otrygghet. Med Shield kan du ha uppsikt över din mobiltelefon samtidigt som mötet blir avlyssningssäkert, säger Marie Gustafsson, marknadschef på Link22.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4