nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Lådan som fimpar avlyssningen

Link22 vill hålla mötena säkra från avlyssning med ny "bruslåda".

  • Artikel annons 1

De senaste åren har mängden skadlig programvara för mobiltelefoner ökat lavinartat. Med det har även risken för att någon hackar sig in och avlyssnar telefonernas mikrofon och kamera även ökat. Om man vill vara helt säker på att inte viktiga möten blir avlyssnade får deltagarna lämna sina mobiltelefoner utanför mötesrummet.

Svenska säkerhetsföretaget Link22 erbjuder en alternativ lösning med sin nya bruslåda Shield. I lådan genereras brusljud som ska maskera röster. Lådan är ljudisolerad så att inget av det generade bruset ska läcka ut i rummet. Dessutom finns vibrationsdämpning, så att man inte ska kunna avlyssna genom vibrationer.

– Många företag och organisationer har höga sekretesskrav och kräver därför att mötesdeltagare ska lämna sina mobiltelefoner och surfplattor utanför möteslokalen, något som skapar otrygghet. Med Shield kan du ha uppsikt över din mobiltelefon samtidigt som mötet blir avlyssningssäkert, säger Marie Gustafsson, marknadschef på Link22.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här