nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Lanserar gratis växel: ”Det här är inte en strypt version”

En kommunikationslösning – helt utan kostnad. It-kommunikationsbolaget Tellit har nu lanserat en gratisversion av sin mobila växel.
– Det här är inte en strypt version, utan det vi begränsar är antalet användare, säger vd:n Daniel Holmström.

  • Artikel annons 1

Bra växellösningar och kommunikationsplattformar ger effektiviseringsvinster och öppnar upp möjligheter. Trots det är det en kostnad som många mindre företag värjer sig för. Men nu finns det alternativ för de som har gummisnodd runt plånboken. Detta i form av en kostnadsfri växellösning.
– Det vi vill erbjuda är en schysst och bra lösning som funkar. Vi inspirerades och tittade mycket på Spotify och deras freemium-modell. Många småföretag vill inte investera i växel, men då kan vi erbjuda det här och växa med dem, säger Daniel Holmström.
 
Målgruppen är de riktigt små eller nystartade företagen där man kanske går från att vara ensam till att ta in sina första anställda. Växeln låter upp till fyra användare svara på samma nummer och allt styrs genom företagets app. Och som ny kund kan man flytta med befintligt nummer. Enligt Tellit har intresset varit stort, trots att man inte är först med att erbjuda gratis växellösning.
– Vi har inte strypt något utan vi levererar en komplett lösning. Man får full funktionalitet i appen, pc-klient i datorn med mera. Vi kan kalla Tellit Free för en riktig växellösning, det vi begränsar är antalet användare. Vi själva startade från grunden och har länge diskuterat hur vi kan ge något tillbaka till sveriges entreprenörer. Därför är vi stolta över att lansera Tellit Free. Vi tror vår lösning kan vara avgörande för tillväxten hos småföretagare.
 
Tellit startade för två år sedan då de tre grundarna ansåg att det inte fanns en riktigt bra lösning för små företag. Då gjorde man slag i sak och inriktningen blev enkel telefoni utan att vara budgetlösningar.
– Vi har vuxit på bra hittills och ser att vi kan möta behoven för de små till medelstora företagen. Tanken med gratisversionen är att man testar på och sedan växlar upp till en licens senare. För 2019 vill vi ha ett par hundra företag som signar upp sig och testar Free – och förhoppningsvis gå vidare och testa våra andra tjänster, säger Daniel Holmström.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.