nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Staples Connect

Lanserar hyrtelefoner – även för de minsta

”Mobil som tjänst” innebär att även riktigt små företag kan hyra sina mobiltelefoner – en anställd räcker. Staples Connect lockar med fyra paketlösningar, och ett nerskalat utbud av Android- eller Iphone-lurar.

  • Artikel annons 1

Under hösten 2017 lanserade Staples Connect sitt nya affärsområde kring telefoni. Den 1 februari slogs man samman med moderbolaget Staples Sweden AB, och i samband med detta började Staples Connect rulla ”mobil som tjänst”. Lösningen innebär att företag i alla storlekar kan hyra sin mobiltelefon – även de med bara en anställd.

– Man får koll på sin mobilpark, får en enkel administration och har alltid uppdaterade telefoner. Sedan blir det ju mycket billigare än att köpa egna telefoner, säger Marc Hillander, Line of Business Specialist på Staples Connect.

Fyra paketlösningar

”Mobil som tjänst” omfattar fyra olika paketlösningar – Bas, Medium, Max, samt Max Plus. Baspaketet innehåller helt enkelt en ny en mobil i 24 månader. Steget upp får man även skalskydd. Nivån Max inkluderar en försäkring utan värdeminskning, och en självrisk på 1 000 kr. Till detta kommer ett asset management system som låter företaget se var mobilerna befinner sig – och ger en ekonomisk översikt. ”Max Plus” ger även tillgång till en utbytespool där en ny telefon dyker upp dagen efter ett haveri.

Priserna är följaktligen beroende på vilken telefonmodell man väljer och paket, men Marc räknar med att man i snitt tjänar upp till 20 procent jämfört med att köpa egna lurar.

Tre nivåer av telefon

– Företag med stora mobilparker kommer också göra stora besparingar. Och man får en mobilpark som alltid är up to date – man slipper sitta med gammal hårdvara, säger han.

”Mobil som tjänst” erbjuder tre Android-modeller respektive tre Iphones, Det ger valmöjligheter samtidigt som företaget slipper ta ställning till enskilda önskemål kring specifika modeller. Telefonerna är dessutom certifierade för EU:s nya dataskyddsförordning GDPR.

– När mobiltelefonen har gjort sitt så kommer all känslig information på den raderas i en säker och certifierad process. Sedan återvinns den med en miljöriktig metod, säger Marc Hillander.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.