nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

LG släpper V30

Under elektronikmässan Internationale Funkausstellung Berlin lanseras LGV30 som kort kan beskrivas som ett kraftpaket för multimedia.

  • Artikel annons 1

Den senaste premiummodellen från LG har 6-tums Oled-skärm med 2880 x 1440 pixlar och trots storleken har LG lyckats få fram ett slimmat utförande på 158 gram, som enligt tillverkaren är den lättaste mobilen med 6-tumsskärm.

Under skalet sitter en Snapdragon 835 processor, Android 7.1.2 operativsystem, 4 GB RAM och inbyggt minne på 64 GB. Det finns stöd för Googles VR-teknik Daydream, men de flesta pratar om (inklusive tillverkarna själva) satsningen på ljudupplevelse. För detta har LG installerat 32-bitars quad-dac med tillgång till yttre luruttag och dessutom ett hyfsat headset från Bang & Olufsen som medföljer.

Öppna med rösten

Fler röstupplevelser med V30 är bland annat med Google assistant för allmän styrning och en röststyrningsfunktion för att låsa upp mobilen, för de som inte vill använda fingeravtryck eller ansiktsigenkänning (som också är möjligt).

För övrigt har V30 dubbla bakre kameror, 16MP med bildstabilisator plus 13 MP vidvinkel, batteripaket på 3 300 mAh och IP-68 kapsling.

Försäljningen startar i Sydkorea den 21 september och därefter resten av världen.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.