nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

LG släpper V30

Under elektronikmässan Internationale Funkausstellung Berlin lanseras LGV30 som kort kan beskrivas som ett kraftpaket för multimedia.

  • Artikel annons 1

Den senaste premiummodellen från LG har 6-tums Oled-skärm med 2880 x 1440 pixlar och trots storleken har LG lyckats få fram ett slimmat utförande på 158 gram, som enligt tillverkaren är den lättaste mobilen med 6-tumsskärm.

Under skalet sitter en Snapdragon 835 processor, Android 7.1.2 operativsystem, 4 GB RAM och inbyggt minne på 64 GB. Det finns stöd för Googles VR-teknik Daydream, men de flesta pratar om (inklusive tillverkarna själva) satsningen på ljudupplevelse. För detta har LG installerat 32-bitars quad-dac med tillgång till yttre luruttag och dessutom ett hyfsat headset från Bang & Olufsen som medföljer.

Öppna med rösten

Fler röstupplevelser med V30 är bland annat med Google assistant för allmän styrning och en röststyrningsfunktion för att låsa upp mobilen, för de som inte vill använda fingeravtryck eller ansiktsigenkänning (som också är möjligt).

För övrigt har V30 dubbla bakre kameror, 16MP med bildstabilisator plus 13 MP vidvinkel, batteripaket på 3 300 mAh och IP-68 kapsling.

Försäljningen startar i Sydkorea den 21 september och därefter resten av världen.

  • Annons 3

Fler nyheter

Experten: Bli inte inlåst i molnet

Allt fler överger sina egna datacenter för molnet. Här berättar Uclaritys expert vad du bör tänka på. Fördelarna är många – men att flytta sin verksamhet vidare kan visa sig bli svårt.
– Inlåsningen är en tyst strategi från molntjänst-leverantörerna, säger Martin Lidholm till Telekom idag.

  • Annons 4