nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Lowell väljer Genesys vid Nordenetablering

Kredithanteringsbolaget Lowell ska etablera sig i Norden.
Och i verksamheten kommer man användas sig av Genesys kontaktcenterplattform.

  • Artikel annons 1

Genesys Pure Connect och Advania som leverans och driftansvarig.

När Lowell etablerar sig i Norden kommer det vara med en ny plattform som grund för kontaktcentret. Den nya plattformen kommer implementeras under första kvartalet 2019 för 650 handläggare och bakom leveransen står Advania.

– Lowell står inför en väldigt intressant tillväxtresa och får nu en ännu starkare ställning när de etablerar sig i de nordiska länderna, säger Pär Lindström, kundansvarig för kontaktcenter på Advania.

Den nya plattformen innebär att Lowell går från en klientbaserad till en webb- och digitalbaserad. Och med Pure Connect kommer man att ha funktionaliteten för chatbotar samt instant messaging för Facebook och Twitter.

Upphandlingsavtalet tecknades i början av månaden och löper på tre år med option till förlängning.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.