nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Lowell väljer Genesys vid Nordenetablering

Kredithanteringsbolaget Lowell ska etablera sig i Norden.
Och i verksamheten kommer man användas sig av Genesys kontaktcenterplattform.

  • Artikel annons 1

Genesys Pure Connect och Advania som leverans och driftansvarig.

När Lowell etablerar sig i Norden kommer det vara med en ny plattform som grund för kontaktcentret. Den nya plattformen kommer implementeras under första kvartalet 2019 för 650 handläggare och bakom leveransen står Advania.

– Lowell står inför en väldigt intressant tillväxtresa och får nu en ännu starkare ställning när de etablerar sig i de nordiska länderna, säger Pär Lindström, kundansvarig för kontaktcenter på Advania.

Den nya plattformen innebär att Lowell går från en klientbaserad till en webb- och digitalbaserad. Och med Pure Connect kommer man att ha funktionaliteten för chatbotar samt instant messaging för Facebook och Twitter.

Upphandlingsavtalet tecknades i början av månaden och löper på tre år med option till förlängning.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.

  • Annons 4

De är Sveriges ”digitala ledare”

Alla företag digitaliseras i rasande takt. Men när det kommer till företaget som nått störst mognad i digital kundupplevelse är Telekombranschen bäst. Det framgår i rapporten ”Digital Leaders in Sweden”.