nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Malin Frenning.

Malin Frenning lämnar Telia

– Tidigare Sverigechefen försvinner när koncernen bygger om

Malin Frenning tillträdde som Sverigechef under våren 2014. Ett och ett halv år senare lämnar hon Teliasonera-koncernen.

  • Artikel annons 1

Malin Frenning lämnade tidigare i år posten som Sverigechef. Hon fick då uppdraget som ny teknikchef på koncernnivå. Men nu kommer beskedet att Teliasonera omorganiserar, och då finns det inte längre plats för Malin Frenning.

– Vi sammanför vår kommersiella kompetens och teknologi för att få mer utväxling av koncernens samlade styrka. Det gör att våra affärer och kunder kommer ännu närmare varandra, att vi blir snabbare och att vi verkligen levererar på vår transformationsagenda, säger Johan Dennelind, vd och koncernchef för Teliasonera.

Bildar ny enhet

Koncernen bildar en ny enhet genom att slå samman Group Commercial och Group Technology. Enligt Teliasonera har man påbörjat en rekryteringsprocess för att hitta en chef för den nya enheten.

– Malin har arbetat för TeliaSonera i mer än 20 år och har spelat en nyckelroll i att göra företaget till en av Europas ledande operatörer. Jag vill verkligen tacka Malin för hennes fantastiska arbete och resultat, och jag önskar henne lycka till i framtiden, säger Johan Dennelind.

Styrgrupp för östlig reträtt

Tidigare i höstas meddelade Teliasonera också att närvaron i ett antal forna sovjetstater på sikt ska upphöra, efter tveksamma affärer och metoder. Den som får ansvaret för regionen blir Emil Nilsson, som tar över efter Erik Hallberg som ska få en ny post inom bolaget. En ny styrgrupp, ledd av Johan Dennelind själv, har också inrättats som får det övergripande ansvaret för regionen.

– Koncernledningen kommer nu att fokusera på att bygga den nya generationens telekombolag och våra hemmamarknader i Region Europa och Sverige. Därför behöver vi en separat bolagsstyrning och genom styrgruppen säkerställer vi att verksamheten är koordinerad inom koncernen, säger Johan Dennelind.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.