nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Märkte NI släppet av företags-Skype till Mac?

För, hoppsan, det missade visst vi...

  • Artikel annons 1

Diskussionen på redaktionen i morse:

Mattias: ”Visste ni att Skype för företag har släppts till Mac nu? Jag har letat på sajten men inte hittat något om det. Jag installerade det på min dator igår. Den ser jättefin ut”.

Magnus: ”När släpptes den?”

Mattias: ”Den verkar ha kommit i början av november. De måste ha smugit ut den”.

Emanuel: ”Nej, jag har också missat det”.

Magnus: ”Har någon skrivit om det?”

Emanuel: ”Nja, vi verkar inte ha fått någon särskild pressinfo. Det enda jag hittar bland de klassiska tekniksajterna är Venturebeat”.

Jo, vi erkänner missen…

Visste NI om att microsoft släppt en Mac-klient för Skype för företag? Vi missade det…

Och med det sagt. Ja, det var kanske inte jättebra av oss. Vi får erkänna att det var en miss… Vi vet att ni är många där ute i Sverige som använder Skype för företag och kanske också ivrigt väntat på att få ett fräschare alternativ till den ärligt talat rätt trista Lync 2013-klienten som Mac-användare hittills varit hänvisade till.

Men så lite till nyheterna i Skype för företag till Mac. Naturligtvis har vi att göra med ett kraftigt uppdaterat utseende. Skype för företag till Mac är sobert i sina färgval och utformning, men känns också modern. Stora förbättringar har inte minst ägt rum när det gäller menyval och knappar där utformningen är enklare och mer logisk. Förbättringarna är, inte helt otippat, i dagsläget inte lika genomgripande och stora som i den nya Windowsversionen av Skype för företag. Men, bara att det finns en Mac-klient är väl något av en förbättring i sig självt.

Finslipat

Framför allt har man också finslipat integrationerna med övriga Office 365. Det är inte längre lika bökigt att gå med i ett webbmöte, eller starta ett för den delen. Vyn över möten och andra kalenderposter är dessutom tydligare integrerat i Mac-klienten. skypefbmac

Andra nya fördelar är att presence-funktionaliteten utnyttjas bättre. Du kan till exempel markera en person så att du får ett meddelande när personen går från till exempel status ”inte vid datorn” till att vara tillgänglig. Och en annan positiv sak är att tidigare chattkonversationer är enkla och smidiga att hitta.

Microsoft har lovat fler funktioner framöver. Vi får vara bättre med på banan då!

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4