nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Mer bredband till glesbygden

Via Statens Jordbruksverk vill regeringen lägga ett antal miljoner kronor för effektivare bredbandsutbyggnad för hela landsbygden.

Sven-Erik Bucht
  • Artikel annons 1

Det handlar om 150 miljoner kronor som regeringen vill satsa på att bredband byggs ut på landsbygdens glesbefolkade områden. Uppdraget är överlämnat till Statens Jordbruksverk.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht är nöjd.

– Det här beslutet är en tydlig signal från regeringen. Vi ser behovet av att bredband byggs ut i hela landet, även i de väldigt glesa områdena. Det måste vara möjligt att bo, leva och jobba i hela landet, säger han i ett uttalande.

1 miljard extra

I samband med detta har regeringen i dag beslutat om förslag till ändring av det svenska landsbygdsprogrammet 2014-2020. En av förändringarna är att stödet till utbyggnad av bredband på landsbygden ökas med en miljard kronor. Regeringens totala satsning på bredbandsutbyggnad i Sverige blir därmed 4,25 miljarder kronor. En satsning som aviserades redan under budgetpropositionen tidigare i år.

Förslaget är skickat till den europeiska kommissionen för godkännande innan de kan träda i kraft.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.