nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Mer pengar till bredband i glesbygd

I budgetpropositionen satsar regeringen 850 nya miljoner på utbyggnad av bredbandsnätet i glesbygden.

  • Artikel annons 1

Det är inom ramen för det så kallade landsbygdsprogrammet som regeringen i sin budgetproposition vill använda 850 nya miljoner kronor under 2017 till 2020 för att stödja utbyggnaden av bredband i de delar av landet där det saknas kommersiella förutsättningar. Stödet blir en fortsättning på de 3,25 miljarder som tidigare avsatts för bredbandsstöd genom landsbygdsprogrammet.

– Efterfrågan på stöd till bredbandsutbyggnad i landet är stort, särskilt i bygder som inte kan nås av en kommersiell utbyggnad av bredband. Denna satsning ger, tillsammans med det redan befintliga bredbandsstödet ökade förutsättningar att bo och verka på landsbygden, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).

De aktuella stöden inom landsbygdsprogrammen fokuserar på nätutbyggnad fram till slutanvändarna medan ortssammanbinande nät istället kan få stöd från regionalfonden.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här