nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Den som suktar efter en Microsoft Surface Hub i konferensrummet får vänta ett tag till.

Microsoft skjuter på leveransen av Surface Hub

Redan i slutet av sommaren var det tänkt att Microsoft skulle börja leverera Surface Hub, deras jättelika pekdatorer för konferensrummet. Så blir det inte, leveransstarten skjuts fram till början av nästa år.

  • Artikel annons 1

Surface Hub har inte speciellt mycket gemensamt med Microsofts surfplattor med namnet Surface om man räknar bort att det i båda fallen handlar om skärmar som styrs med fingrarna eller en penna. De två modeller av konferensdatorn som hittills presenterats har skärmar på imponerande 55 respektiver 84 tum. Den senare är rent av så stor att flera företag som agerat testanvändare åt Microsoft har haft svårt att få in den på kontoret eftersom den helt enkelt inte har rymts i hissen.

Det har sedan i juli varit möjligt att lägga en förhandsbeställning på Surface Hub och leveranserna, även i Sverige, var tänkta att komma igång i september. Men arbetet med den slutliga mjukvaran tycks ha varit besvärligare än väntat och Microsoft har nu meddelat på sin blog att de skjuter på den skarpa lanseringen till i januari 2016.

Amerikanska nyhetssajten Search Unified Communications har pratat med flera av företagen som provat Surface Hub och även om de tycks gilla produkten är det tydligt att det behövs mer utvecklingsarbete innan de fungerar som förväntat. Bland annat har det inte gått att köra Skype/Lync-möten med externa partners, det saknas stöd för att anteckna i pdf-filer och många vanliga Windows-program går inte alls att köra på Surface Hub. Förhoppningsvis är det problem som Microsoft lyckas lösa under hösten.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

IPsoft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IPsofts Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.