nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Bilden sägs visa Microsofts kommande samarbetstjänst Skype Teams.

Microsoft snickrar på ny Slack-utmanare

Istället för att satsa helhjärtat på Yammer ser Microsoft ut att jobba på ytterligare ett socialt samarbetsverktyg. Skype Teams hämtar mycket inspiration från snabbväxande Slack men kryddar med kryddar med onlinemöten och integration med Office 365.

  • Artikel annons 1

De sociala samarbetsverktygen är på väg att omdefiniera framtiden för teamkommunikation och antalet tjänster på temat växer snabbt. Och nu ser Microsoft ut att vara på väg att utöka sin tjänsteportfölj. Det är inte Microsoft själva som annonserat planerna på en ny samarbetstjänst utan sajten Mspoweruser.com, men uppgifterna är trovärdiga och styrks av ett antal skärmdumpar som visar en klart Slack-inspirerat tjänst.

Integrerat med andra Microsoft-tjänster

Namnet sägs bli Skype Teams, men några egentliga likheter med övriga produkter i Skype-familjen finns inte. Istället handlar det om ett parallellt spår till tjänsten Jammer som numera ingår i Office 365. Skype Teams har gruppchatten som bas och till skillnad hypade Slack ska Microsofts utmanare göra det möjligt att ha trådade diskussioner. Fildelning integrerad med Office 365 och Onedrive lär vara en given komponent och Microsoft har också adderat videomöten, förhoppningsvis hämtat direkt från Skype for Business.

Först i Office 365

Enligt Mspoweruser.com tänker Microsoft lansera en bred flora av appar för att göra Skype Teams tillgängliga på alla typer av enheter, allt från vanliga skrivbordsdatorer till mobiler med Android, Ios och Windows Phone. De obekräftade uppgifterna hävdar också att den nya tjänsten kommer att lanserad som en del i Office 365, för att senare eventuellt också bli publikt tillgänglig.

Spretig flora tjänster

Microsoft har redan en ganska spretig flora av tjänster och funktioner för socialt samarbete i Office 365, vilket inkluderar klassikern Sharepoint men i ännu högre grad tidigare nämnda Jammer. Det senaste tillskottet är funktionen Grupper i Outlook som även den ger möjlighet till trådad gruppchatt och fildelning tillsammans med delade kalendrar och att-göra-listor. Frågan är därför i vilken mån Skype Teams kan komma att ersätta någon av de befintliga tjänsterna och hur väl integrerad nykomlingen kan tänkas bli med helheten, inte minst Skype for Business.

I senaste numret av telekom idag hittar du en stor översikt över sociala samarbetsverktyg, vi guidar dig till inte mindre än 28 olika tjänster och plattformar. Läs mer och prenumerera här.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

IPsoft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IPsofts Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.