nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Bilden sägs visa Microsofts kommande samarbetstjänst Skype Teams.

Microsoft snickrar på ny Slack-utmanare

Istället för att satsa helhjärtat på Yammer ser Microsoft ut att jobba på ytterligare ett socialt samarbetsverktyg. Skype Teams hämtar mycket inspiration från snabbväxande Slack men kryddar med kryddar med onlinemöten och integration med Office 365.

  • Artikel annons 1

De sociala samarbetsverktygen är på väg att omdefiniera framtiden för teamkommunikation och antalet tjänster på temat växer snabbt. Och nu ser Microsoft ut att vara på väg att utöka sin tjänsteportfölj. Det är inte Microsoft själva som annonserat planerna på en ny samarbetstjänst utan sajten Mspoweruser.com, men uppgifterna är trovärdiga och styrks av ett antal skärmdumpar som visar en klart Slack-inspirerat tjänst.

Integrerat med andra Microsoft-tjänster

Namnet sägs bli Skype Teams, men några egentliga likheter med övriga produkter i Skype-familjen finns inte. Istället handlar det om ett parallellt spår till tjänsten Jammer som numera ingår i Office 365. Skype Teams har gruppchatten som bas och till skillnad hypade Slack ska Microsofts utmanare göra det möjligt att ha trådade diskussioner. Fildelning integrerad med Office 365 och Onedrive lär vara en given komponent och Microsoft har också adderat videomöten, förhoppningsvis hämtat direkt från Skype for Business.

Först i Office 365

Enligt Mspoweruser.com tänker Microsoft lansera en bred flora av appar för att göra Skype Teams tillgängliga på alla typer av enheter, allt från vanliga skrivbordsdatorer till mobiler med Android, Ios och Windows Phone. De obekräftade uppgifterna hävdar också att den nya tjänsten kommer att lanserad som en del i Office 365, för att senare eventuellt också bli publikt tillgänglig.

Spretig flora tjänster

Microsoft har redan en ganska spretig flora av tjänster och funktioner för socialt samarbete i Office 365, vilket inkluderar klassikern Sharepoint men i ännu högre grad tidigare nämnda Jammer. Det senaste tillskottet är funktionen Grupper i Outlook som även den ger möjlighet till trådad gruppchatt och fildelning tillsammans med delade kalendrar och att-göra-listor. Frågan är därför i vilken mån Skype Teams kan komma att ersätta någon av de befintliga tjänsterna och hur väl integrerad nykomlingen kan tänkas bli med helheten, inte minst Skype for Business.

I senaste numret av telekom idag hittar du en stor översikt över sociala samarbetsverktyg, vi guidar dig till inte mindre än 28 olika tjänster och plattformar. Läs mer och prenumerera här.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

FMI väljer iipax one

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera dokument- och ärendehanteringssystem till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 4

5G tidigare än beräknat

Rapporter om att stora telekombolag landsätter storskaliga 5G-projekt duggar allt tätare över hela världen. Branschanalytiker spår nu hur 5G utvecklingen ser ut en bit in i framtiden.

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här