nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Microsofts MVP lämnar Cellip

I höst talar han på Telekom idags stora konferens Connect19. Nu tar Cellips Mårten Hellebro ett nytt kliv i karriären.

  • Artikel annons 1

I februari blev Mårten Hellebro utsedd till Sveriges enda MVP, Most Valuable Professional, inom Teams och Skype av Microsoft. Då hade han jobbat i 4,5 år på Cellip med att utveckla telefonin inom Microsofts lösningar.

Nu berättar han på sin Teams-blogg att han efter sommaren börjar på ett nytt bolag. Det är norska Cloudway som lyckats locka över honom.

– Jag lämnar Cellip efter 5 spännande år där det varit fullt fokus på telefoni i Skype for Business och senaste 1,5 åren i Microsoft Teams. Jag har lärt mig jättemycket av fantastiska kolleger och värdefulla kontakter. Men nu är det rätt tid att släppa lite på telefonifokuset för att bredda och utveckla mig mer inom Teams, skriver han.

På Cloudway, som har sex anställda där alla har Microsofts utmärkelse MVP, kommer Mårten att jobba med både befintliga norska och nya svenska kunder.

I höst talar han om hur man gör en bra Skype-exit på Connect19.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.