nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Ministern: Samma läge som för telekom på 90-talet

Tomas Eneroth, nytillträdd infrastrukturminister, ser de självkörande bilarna som ett rejält tillväxtområde för många branscher.

  • Artikel annons 1

På den stora bilmässan i Frankfurt passade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på att teståka en självkörande bil.

Efter det pratade han med nyhetsbyrån TT och berättade att Sverige nästa vår kommer att arrangera en internationell konferens för ministrar och kommissionärer för självstyrande och uppkopplade fordon.

Mötesplatsen blir Göteborg, där Volvo någon gång i höst ska dra igång sitt test med självkörande bilar i verklig trafik.

Tomas Eneroth ser all teknik som behövs för självkörande teknik, där uppkoppling är en extremt central del, som en stor chans till tillväxt för många branscher.

– Det här driver en innovationsutveckling för informationssystem som i sig skapar jobb och tillväxt i Sverige, säger han till TT.

I intervju drar han en parallell till telekomindustrin på 1990-talet och säger att ”utmaningen för utvecklingen av självkörande bilar är att nu skapa gemensamma regler och standarder inom Europa så att inte det blir en orsak att stå på bromsen”.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här