nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

ZZ5175ACC3

Mitel köper Polycom

– affären officiell idag

Ryktena om ett förestående samgående mellan Mitel och Polycom visade sig stämma. Idag annonseras affären.

  • Artikel annons 1

Det är en ny storspelare på uc-området som formas när Mitel och Polycom hamnar under ett gemensamt tak. Mitel köper samtliga aktier i Polycom för egna aktier och pengar i handen till ett totalt värde av cirka 1,96 miljarder dollar.

Enligt Mitels pressmeddelande väntas affären vara helt genomförd först nästa år och det sammanslagna bolaget kommer då att ha omkring 7 700 anställda globalt. Huvudkontoret hamnar i Ottava, Kanada där Mitel idag har sitt huvudkontor men varumärket Polycom ser ut att bli kvar vid sidan av Mitel.

– Polycom är ett av världens mest respekterade varumärken och är synonymt med hög kvalitet och videomöten som blivit norm för samarbete i vardagen. Tillsammans med branschledande röstkommunikation från Mitel blir det en kombination som kommer att ge all den innovationsförmåga och teknik som behövs för att leverera verkligt integrerade kommunikationslösningar till företag och tjänsteleverantörer oavsett om de är kundplacerade eller levereras från målet eller till mobilen, säger Mitels vd Richard McBee.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här