nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Mitel köper Polycom

– affären officiell idag

Ryktena om ett förestående samgående mellan Mitel och Polycom visade sig stämma. Idag annonseras affären.

  • Artikel annons 1

Det är en ny storspelare på uc-området som formas när Mitel och Polycom hamnar under ett gemensamt tak. Mitel köper samtliga aktier i Polycom för egna aktier och pengar i handen till ett totalt värde av cirka 1,96 miljarder dollar.

Enligt Mitels pressmeddelande väntas affären vara helt genomförd först nästa år och det sammanslagna bolaget kommer då att ha omkring 7 700 anställda globalt. Huvudkontoret hamnar i Ottava, Kanada där Mitel idag har sitt huvudkontor men varumärket Polycom ser ut att bli kvar vid sidan av Mitel.

– Polycom är ett av världens mest respekterade varumärken och är synonymt med hög kvalitet och videomöten som blivit norm för samarbete i vardagen. Tillsammans med branschledande röstkommunikation från Mitel blir det en kombination som kommer att ge all den innovationsförmåga och teknik som behövs för att leverera verkligt integrerade kommunikationslösningar till företag och tjänsteleverantörer oavsett om de är kundplacerade eller levereras från målet eller till mobilen, säger Mitels vd Richard McBee.

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4